Moods Lifestyle
Persoonlijk

Zomervakantie: persoonlijke update en blogpauze!

Ik vind het wel weer eens tijd voor een persoonlijke update. De school is weer afgelopen en de jongens zijn zes weken vrij. Zes weken heerlijk genieten van ons gezinnetje. De laatste update is alweer even geleden, dus vandaag vertel ik jullie in een korte update hoe het gaat hier in huis!

Eetprobleem

Alweer driekwart jaar zijn we bezig om het eetprobleem van onze jongste zoon aan te pakken. Helaas zit er geen vooruitgang meer in, omdat hij grote angst heeft voor het laatste stapje (stukje patat doorslikken). Aangezien het nu weer echt een strijd begint te worden ’s avonds aan de eettafel hebben we samen met de begeleidster besloten om in de vakantie even een stop in te lassen.

Ook gaan we hem nu inschrijven in het Seys Centrum. Deze instelling is gespecialiseerd in kinderen met eetproblemen. Onze begeleidster heeft een paar keer contact gehad met het Seys Centrum en zij hebben nu zelf aangegeven dat het wel aan te raden is om hem aan te melden. Hij is nu al te lang bezig met het proberen, wat voor hem ook niet goed is voor zijn zelfvertrouwen. Er is echter een erg lange wachtlijst voor deze instelling, dus we moeten even afwachten wanneer hij aan de beurt is. In ieder geval laten we het eetprobleem voor nu even los en we kijken na de vakantie weer verder.

Wel drinkt Tristan nu bijna elke dag een half of heel glas groene smoothie! Daar zijn we ontzettend blij mee. Andijvie, spinazie, avocado, yoghurt, banaan in een blender en hoppa! Krijgt hij toch wat vitamientjes binnen!

Uitslag entreetoets

Een tijdje geleden schreef ik over de Entreetoets in groep 7. Vorige week hebben wij de uitslag hiervan gekregen en helaas heeft Kevin de toets niet zo goed gemaakt op het gebied van rekenen en studievaardigheden. De methodegebonden toetsen in de klas op deze gebieden maakt hij echter wel weer goed. Hij had een prima rapport! Waarschijnlijk is hij toch te zenuwachtig geweest voor de Entreetoets of door de vele meerkeuzevragen raakte hij in de war. We gaan het komende jaar goed oefenen met de verschillende rekensommen. We willen misschien kijken of Squla wat voor hem is. Werkt iemand hier al mee? Ik hoor graag ervaringen hierover. Ben erg benieuwd of het wat toevoegt naast de lessen op school.

Cursus Kinderverhalen schrijven

Een tijd geleden ben ik begonnen met een cursus Kinderverhalen schrijven van Laudius. Om te schrijven heb je veel tijd nodig. Zonder dat je lastig wordt gevallen door de telefoon die overgaat of kinderen die aandacht willen. Ik red het dan ook niet om één les per week te doen. Gelukkig hoeft dat ook niet, ik doe de schrijfopdrachten gewoon wanneer het mij het beste uitkomt. Daarbij komt ook nog dat er veel leestips worden gegeven, dus ik lees de laatste tijd steeds meer kinderboeken! Tot nu toe is het een hele fijne cursus met leuke schrijfopdrachten. Er komt nog best wel veel kijken bij het schrijven van een kinderboek. Het is een erg uitdagende en leerzame cursus. Ik denk dat ik ook een paar lessen meeneem op vakantie naar Italië. Als de kinderen lekker op de camping aan het spelen zijn, kan ik misschien nog wat schrijfopdrachten doen bij de tent!

 Blogpauze

Bij deze kondig ik ook een blogpauze aan in de zomervakantie. In de vakantie zal alleen elke woensdag de Quote of the Day verschijnen en ik zal op Instagram updates plaatsen van onze zomervakantie. Volgen jullie mij al op Instagram? Rechts in de sidebar kun je op het icoontje klikken van Instagram, zodat je gedurende de zomervakantie op de hoogte blijft! Ik heb er lang over nagedacht, maar ik heb er voor gekozen om in de zomervakantie even heerlijk te genieten van mijn  man, mijn kinderen, de prachtige omgeving in Italië en om niet steeds bezig te zijn met mijn werk of mijn blog. Na de zomervakantie gaan we gewoon weer verder!

Ik wens iedereen een prachtige, warme, zonnige en liefdevolle zomer toe! Voor iedereen die op vakantie gaat: goede reis, fijne vakantie en genieten maar!

Liefs, Patricia

You Might Also Like...

6 Comments

 • Reply
  Marcella
  17 juli 2015 at 10:24

  Ik ken je blog pas, maar ik leer je al aardig kennen met zo’n persoonlijke update. Wat goed dat je zoon wel smoothies binnen kan krijgen, dan heeft hij inderdaad wat vitamines binnen. Na de vakantie naar het Seys Centrum, maar probeer de zorgen voor nu even wat los te laten. Genieten van je vakantie staat nu voorop! Ik ben je overal gaan volgen en ik hou vooral je Instagram nu in de gaten. Enjoy lady!

  • Reply
   Patricia
   17 juli 2015 at 20:31

   Dank je wel Marcella! Superleuk dat je mijn blog volgt! We gaan zeker genieten in de vakantie, de problemen met het eten van onze zoon pakken we na de vakantie wel weer op!

 • Reply
  Marijke
  10 juli 2015 at 22:01

  Wat erg van het eetprobleem van je jongste zoontjes Goed dat je het even los kan laten in de vakantie, want dat zal wel een hoop stress opleveren! Ooh, een cursus kinderverhalen is ook iets wat mij wel interesseert. Helaas heb ik er nu ook niet de tijd en rust voor, maar misschien begin ik er ook ooit wel aan! Knap dat je het op je eigen tempo toch doet!

  Ik wens jullie een hele fijne en ontspannende vakantie toe!

  • Reply
   Patricia
   10 juli 2015 at 23:15

   Dank je wel Marijke! Ja, het kost soms best veel energie om constant bezig te zijn om ons zoontje te leren om warm te eten. In de vakantie nemen we even rust!
   Oh en een cursus kinderverhalen schrijven is echt een aanrader! Superleuk en je leert ook nog eens ontzettend veel!
   Jullie ook een geweldig mooie reis gewenst in Japan!

 • Reply
  zomersproetje
  10 juli 2015 at 11:52

  Goed idee om een blogpauze in te lassen om zo optimaal van jullie vakantie te genieten. Tuurlijk volg ik je al op Ig en kijk uit naar je foto’s uit Italië! Hoop dat het snel beter zal gaan met de eetstoornis van je zoon en we na je vakantie weer een update krijgen van Italië en je cursus. Lijkt mij erg tof! Fijne vakantie!

  • Reply
   Patricia
   10 juli 2015 at 12:02

   Dank je wel Marij! Dat gaat zeker lukken 😉

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.