Moods Lifestyle
Travel

Travel Tip: West Edmonton Mall

Vanaf volgend jaar vliegt KLM rechtstreeks naar hun nieuwe bestemming in Canada: Edmonton. Deze stad ligt ten noorden van het bekendere Calgary. Reizigers die naar Alberta gaan komen meestal aan in Calgary, maar ook Edmonton is een prima startpunt om je rondreis door de Canadese Rockies te beginnen.

Hoofstad

Edmonton is de hoofdstad van de provincie Alberta en heeft ongeveer één miljoen inwoners. Mocht je op deze stad aanvliegen is het best aan te raden om hier één of twee dagen te verblijven alvorens je verder reist. In Edmonton vind je vele musea, kunstgalerijen, restaurants en bars.

West Edmonton Mall

Breng vooral een bezoek aan de West Edmonton Mall. Tot 2004 was dit winkelcentrum de grootste van de wereld. Tegenwoordig nog steeds de grootste van Noord-Amerika. Met een totale oppervlakte van circa 500.000 vierkante meter is dit winkelcentrum dan ook echt enorm te noemen.

Edmonton

Je kunt je dagen vermaken in dit reusachtige winkelcentrum! Fotocredit: West Edmonton Mall/Emporis

Er zijn drie themagebieden. Bourbon Street (in de stijl van New Orleans), Europa Boulevard en Chinatown. Er zijn wel 800 winkels en alsof dat nog niet genoeg is (shop till you drop!) zijn er ook nog een aantal grote attracties die je kunt bezoeken:

  • Galaxyland, een indoor pretpark met wel 24 achtbanen/attracties.
  • World Waterpark, een enorm groot binnenzwembad met glijbanen en een golfslagbad. Je kunt zelfs bungeejumpen boven het water!
  • Zeehonden habitat, een groot zoutwatermeer waar een aantal zeehonden worden gehouden. Er worden ook shows gegeven.
  • Bioscoop, in de bioscoop van het winkelcentrum kun je terecht voor de nieuwste films.
  • Minigolf, een 18 holes indoor minigolfbaan.
  • Ice Palace, een grote ijsbaan waar je je schaatskunsten kunt vertonen. Er worden ook wel eens ijshockey wedstrijden gehouden.

Het is te veel om alles op te noemen. Er is nog veel meer te zien en te beleven in de West Edmonton Mall. Waaronder een Victoria’s Secret winkel (de eerste in Canada!), bowlingbanen, fitnesscenter en een nachtclub. Op de website van de West Edmonton Mall staat vermeld dat je minimaal 3 dagen nodig hebt om alles te bezoeken. Mocht je dit willen dan kun je terecht in het Fantasyhotel. Hier verhuren ze ook leuke thema-kamers. Polynesian stijl, Hollywood stijl, Safari stijl, Iglo stijl en nog meer.

Je kunt dus gemakkelijk een paar dagen doorbrengen in dit reusachtige complex! Wil je weten welke winkels en attracties je allemaal kunt vinden? Klik hier voor meer informatie.

Zou jij je kunnen vermaken in de West Edmonton Mall?

Liefs, Patricia

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.