Moods Lifestyle
le marche
Persoonlijk Travel

We zijn weer terug!

Vier weken lang hebben we genoten van onze vakantie in Italië. Vier weken! Dat lijkt misschien heel erg lang, maar time flies when you’re having fun! Die vier weken zijn werkelijk voorbij gevlogen. Wat hebben we weer ontzettend veel gezien en gedaan. Voor de tweede keer zijn we op vakantie geweest naar Le Marche in La Bella Italia. Wij mochten voor de tweede keer onze tent opzetten op de mooiste en leukste camping van Le Marche (én van heel Italië vinden wij). Wij durven zelfs geen andere camping meer aan, omdat we bang zijn dat het dan tegen gaat vallen!

Wij houden niet van grote en drukke campings en kwamen vorig jaar terecht op de prachtige camping Agricamp Picobello. Wij voelden ons daar zo thuis dat wij dit jaar weer zijn geweest. Ook dit jaar voelde het weer als thuiskomen. Lieve eigenaren, gezellige medekampeerders, schitterende uitzichten, ’s nachts een sprankelende sterrenhemel en nog veel meer. Op de camping kun je heerlijk tot rust komen, maar het is ook mogelijk om je op te geven voor diverse activiteiten. Je kunt klimmen op de klimmuur op de camping of ga, zoals Raymond deed, rotsklimmen. Hij heeft ook meegedaan met de nachtbivak. In de middag de berg op wandelen, ’s nachts slapen op de berg, in de ochtend een betoverende zonsopgang meemaken en daarna weer naar beneden wandelen. Een fantastische ervaring waar Raymond binnenkort ook een artikel over zal schrijven.

Ook worden er regelmatig begeleide wandelingen aangeboden in het Monte Sibillini gebergte. Wandelingen in diverse gradaties en in een schitterende omgeving. Ik ben zelf mee geweest met twee geweldig mooie wandelingen en Kevin, mijn oudste zoon van 11 jaar, heeft ook een wandeling meegelopen. De eigenaar van de camping is een zeer ervaren bergbeklimmer en wandelaar en neemt je mee naar de mooiste plekjes in het Monte Sibillini National Park. We hebben weer heel veel oude dorpjes bezocht. De meeste dorpen liggen hier op een heuveltop, zodat je vanaf het dorpsplein vaak een adembenemend uitzicht hebt op de omgeving. Vrijwel elk dorp is een bezoekje waard. Ze hebben bijna allemaal een mooi plein, één of meerdere kerken, sfeervolle straatjes en steegjes én een restaurant waar je heerlijk kunt eten en nog enorm betaalbaar ook!

Dit jaar zijn we ook een paar dagen naar het strand geweest. Vanaf de camping is het ongeveer 30-40 minuten rijden naar de stranden aan de Adriatische kust. Een hele andere wereld dan het rustige binnenland van Le Marche, maar de kinderen vonden het heerlijk om lekker in het zand te spelen en om te zwemmen in de mooie zee! We hebben zoveel gezien en gedaan dat het te veel is om nu allemaal op te noemen. Ik zal van de mooiste bezienswaardigheden en leukste activiteiten aparte artikelen schrijven. Uiteraard hebben we ook weer erg veel foto’s gemaakt, dus bij de artikelen die gaan volgen zal ook veel beeldmateriaal verschijnen!

Website en aan de slag!

Tijdens ons verblijf op de camping in Italië heb ik ook bedacht dat ik de website wat wilde aanpassen. In plaats van de felle kleuren roze en blauw wilde ik een wat strakkere uitstraling en meer in het zwart/wit. Zoals jullie kunnen zien heb ik al veel aangepast. Er zijn nog een paar kleine puntjes die aangepast gaan worden de komende tijd. Wel is het logo ook vernieuwd!

Voor mijn twee jongens wordt het ook een spannend schooljaar. De jongste is gisteren begonnen in groep 3. Hij vindt het heel spannend, maar wilt heel graag leren lezen en schrijven! De oudste is begonnen aan zijn laatste jaar op de basisschool, groep 8! Nu school weer is gestart ga ik weer verder met mijn werk (fotoboeken maken) en heb ik weer tijd om me bezig te houden met Moods Lifestyle. Ik heb zin en inspiratie om nieuwe artikelen te schrijven en ook ga ik verder met de cursus Kinderverhalen schrijven. We gaan er voor!

Liefs, Patricia

 

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Bert
    18 augustus 2015 at 19:19

    Mooi plaatje, het is inderdaad fantastisch daar!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.