Moods Lifestyle
Lame Rosse
Travel

Wandeling naar Lame Rosse

Tijdens onze laatste vakantie in Italië hebben we veel gewandeld. De kinderen gaan van kleins af aan al mee (in de rugdrager!). De kinderen hebben er ook veel plezier in, zolang het wandelpad maar uitdagend genoeg is. Een lang recht pad zonder dalingen of stijgingen vinden ze een stuk minder interessant dan een bergpad vol met klim- en klauterwerk. Een wandeling die zowel wij als de jongens erg leuk vonden was de wandeling naar Lame Rosse in het Monte Sibillini-gebergte in Le Marche.

De wandeling naar Lame Rosse

De start van de wandeling begint bij de grote dam bij het Lago di Fiastra. We parkeren de auto bij de dam. Zorg wel dat je niet midden op de dag komt, want er kunnen maar een paar auto’s staan. We verruilen onze slippers voor onze wandelschoenen. Halen voldoende water uit de koelbox en pakken onze rugtassen. We lopen eerst over de dam en kijken aan de ene kant uit over een mooie groene kloof en aan de andere kant over het prachtige blauwe water van het Lago di Fiastra. Als we over de reling kijken zien we hele grote vissen zwemmen.

Lame Rosse

De dam bij Lago di Fiastra, het beginpunt van de wandeling naar Lame Rosse

Lame Rosse

Vissen in Lago di Fiastra

We lopen verder naar het einde van de dam. Daar moeten we een kleine, maar donkere, tunnel door. De kinderen beginnen gelijk te roepen, want het echoot zo lekker. Na de tunnel lopen we verder het pad op en we stijgen een stukje omhoog. Er liggen aardig wat stenen, dus we moeten goed kijken waar we onze voeten neerzetten. Verderop maakt het pad een bocht naar rechts en niet veel later lopen we op het pad langs de kloof. We zien de dam beneden ons en lopen verder. Het pad is hier nog bezaaid met stenen. We lopen nog aardig in de zon, maar na ongeveer een half uur lopen we meer beschut onder de bomen. Hier is het meer een bospad en zijn er minder stenen. Er is een splitsing, maar een paaltje met een rood-witte markering geeft aan welk pad we moeten hebben (links aanhouden!). Het pad stijgt lichtjes verder en we lopen nog steeds goed beschut. Na ongeveer anderhalf uur komen we aan bij een droge rivierbedding. Het ligt vol met grote en kleine witte keien en kiezelstenen. Vanaf hier lopen we weer in de zon. We moeten in de rivierbedding omhoog lopen. Al heel snel zien we de rode rotsen tevoorschijn komen! Gaaf!

Lame Rosse

Lame Rosse, een prachtig stukje natuur!

Lame Rosse

Het lijkt wel een stukje Bryce Canyon (Utah, Amerika) of de hoodoos in Banff (Alberta, Canada). Het is enorm steil om verder te lopen en ook erg zwaar, want we lopen in de kiezels. Mijn rode wandelschoenen worden steeds lichter door de witte stof die de kiezelstenen afgeven. We lopen toch verder, want we willen de rotsen van dichtbij bekijken. Er lopen nog wat meer mensen rond. Allemaal Italianen. We vermaken ons ongeveer een uur bij deze rotsen en lopen nog een heel stuk naar achteren. We zoeken af en toe even de schaduw op tussen de hoge rotsen en eten onze meegebrachte lunch op. Wat een apart stukje natuur zo midden tussen al het groen!

Lame Rosse

Lame Rosse

Genieten van een lekkere lunch in de schaduw.

Als we uitgekeken zijn lopen we weer het pad af helemaal terug naar het begin. Door de tunnel en over de dam lopen we weer terug naar onze auto. De wandelschoenen gaan gelijk uit en we trekken weer lekker onze slippers aan. Wat een prachtige wandeling en ook prima te doen met kinderen!

Met een normaal wandeltempo duurt de wandeling vanaf de dam naar de rode rotsen ongeveer een uur. Aangezien wij met de kinderen liepen en we onderweg nogal veel foto’s maakten deden we er anderhalf uur over. Terug ging sneller en deden we in minder dan een uur. Prima te doen en een geweldige lunchplek tussen de rode rotsen voordat je dezelfde weg weer terug neemt!

Kennen jullie Lame Rosse al?

 

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Marcella
  6 oktober 2015 at 21:36

  Wat een geweldig mooie natuur zeg, wauww! Het doet me echt denken aan Bryce, bijzonder!

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  17 september 2015 at 12:09

  Ik kende het niet, maar het ziet er prachtig uit!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.