Moods Lifestyle
wandelen in zwitserland
Travel

Wandelen in Zwitserland

In Nederland wandelen we niet zo heel erg veel, maar zodra we in het buitenland op vakantie zijn dan wandelen we juist heel erg veel. Vooral een mooie tocht maken in de bergen vinden we heerlijk. Ook onze kinderen vinden het geweldig om te wandelen in de bergen. Vooral als ze moeten klauteren over rotsen dan gaan ze als een speer naar boven (of naar beneden). Wij nemen onze kinderen al van kleins af aan mee op onze wandelingen. De jongste was negen maanden toen we in de Verenigde Staten flinke wandelingen maakten in de nationale parken. Achterin de rugdrager keek hij om zich heen en hij vermaakte zich opperbest. De oudste is helemaal een kei in wandelen, hij loopt dan ook vaak voorop!

wandelen in zwitserland

Wandelen in Zwitserland

Hij was twee jaar toen we gingen wandelen in Zwitserland. Ook daar zat hij hoog en droog in de rugdrager en met een lach op zijn gezicht rond te kijken. We verbleven in Lauterbrunnen in het Zwitserse kanton Bern op camping Jungfrau. De camping heeft een schitterende ligging in het dal midden tussen de steile bergen. Je loopt zo het dorp in en naar het treinstation vanwaar je alle kanten op kunt. De omgeving is één groot wandelparadijs. Er zijn wandelingen van verschillende lengtes en moeilijkheidsgradaties. Eén van de wandelingen die wij maakten was de Schynige Platte. Vanaf Lauterbrunnen reden we met de auto naar het plaatsje Wilderswil waar we de auto parkeerde. Vanaf hier ga je met een treintje eerst een stuk omhoog en vanaf het Schynige Platte station kun je een prachtige wandeling maken. Onderweg moet je verschillende keren wat stijgen en dalen, maar de wandeling is prima te doen met kinderen. Let wel goed op, want er zijn wat smalle paadjes met steile afgronden. Op een gegeven moment heb je ook een geweldig uitzicht over de Brienzersee met Interlaken.

Ook hebben we een leuke wandeling gemaakt in het dal bij Grindelwald van First via Bachsee naar Bort. Het was hier iets slechter weer, maar langzaam aan werd het gelukkig steeds beter. Deze wandeling eindigt bij Bort waar een restaurant is en een grote speeltuin voor de kinderen. Terwijl wij lekker aan het eten waren vermaakten de kinderen zich in de speeltuin.

Het enige nadeel is dat je voor veel wandeling ook gebruik moet maken van de vele kabelbaantjes en deze zijn gewoon erg duur. Dat is wel iets waar je vooraf rekening mee moet houden. Sowieso is Zwitserland een duur vakantieland en de ritjes in de kabelbaan maken het nog een stuk prijziger, maar als je dit vooraf incalculeert hoeft dit natuurlijk geen belemmering te zijn. Wij verbleven in een stacaravan van Eurocamp (die helaas wel al flink verouderd was) en we kookten eten in de stacaravan in plaats van telkens uit eten gaan wat ook weer erg prijzig is.

Kijk mee naar een paar beelden van onze wandelingen in Zwitserland:

wandelen in zwitserland

Het treintje naar Schynige Platte met de Thunersee op de achtergrond.

wandelen in zwitserland

Uitzicht op het meer.

wandelen in zwitserland

wandelen in zwitserland

wandelen in zwitserland

Zo nu en dan een koe op de weg.

wandelen in zwitserland

Wow, wat een uitzicht heeft die koe!

wandelen in zwitserland

De wandelingen staan prima aangegeven.

wandelen in zwitserland

Wandelen in de wolken.

wandelen in zwitserland

wandelen in zwitserland

wandelen in zwitserland

Het laatste stuk een steile zigzag weg naar beneden.

Vooral als het heerlijk warm en zonnig weer is dan is de omgeving spectaculair. Ik kon er geen genoeg van krijgen om constant tussen de bergen te wandelingen met al die schitterende besneeuwde bergtoppen, groene valleien, heel veel watervallen en mooie dorpjes.

Hebben jullie wel eens (met kinderen) gewandeld in Zwitserland?

 

You Might Also Like...

6 Comments

 • Reply
  Dorien
  14 september 2017 at 18:59

  O wat leuk! Ik ga deze blog even opslaan, want wij wilden in 2018 naar Camping Jungfrau!

 • Reply
  Marcella
  3 februari 2016 at 15:29

  Ik ben nog nooit in Zwitserland geweest. Er wandelen staat erg hoooog op mijn wishlist. Lijkt me echt te gek!

 • Reply
  Rowan
  16 januari 2016 at 22:16

  Wat een mooie foto’s! Door jou staat Zwitserland nu ook op mijn bucketlist haha!

  • Reply
   Patricia
   16 januari 2016 at 22:35

   Dank je wel Rowan! Zwitserland heeft echt indrukwekkende berglandschappen. Prachtig om te wandelen en om te fotograferen 🙂

 • Reply
  Sanne
  7 januari 2016 at 21:56

  Ik wist niet dat het zo mooi was in Zwitserland. Wow ik kan zien op je foto’s dat jullie er plezier in hadden. Wat leuk dat je oudste kind voorop loopt, leuk om er zo vroeg mee bezig te zijn. 🙂

  • Reply
   Patricia
   7 januari 2016 at 22:14

   Dank je wel voor je reactie Sanne! Ja, Zwitserland is echt prachtig. Het is geweldig om door zo’n landschap te wandelen met zicht op besneeuwde bergtoppen. Gelukkig vinden onze jongens het ook heel leuk om te wandelen. Dat scheelt een hoop 🙂

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.