Moods Lifestyle
instructievideo
Travel

7 must see vliegtuig veiligheid instructievideo’s

Elke reis met het vliegtuig begint met een veiligheidspraatje van de stewardessen. Heel wat jaren geleden werden alle veiligheidsinstructies uitgelegd door de stewardessen of de piloot. Ondertussen stonden de stewardessen in het gangpad en lieten zien hoe je je zwemvest aan moet trekken en waar je de nooduitgangen kunt vinden.

Naarmate de jaren verstreken kwamen er televisieschermen in het vliegtuig. Eerst alleen een paar schermen verdeeld in het vliegtuig boven de stoelen en later kreeg elke stoel een eigen scherm. Vrijwel alle vliegtuigmaatschappijen gingen over op instructiefilmpjes (inflight safety video) welke worden vertoond op de schermen.

Vooral reizigers die regelmatig vliegen kijken niet meer zo aandachtig naar deze instructies, omdat ze het al zo vaak hebben gezien. Om toch de aandacht van de reizigers te blijven vasthouden (de instructies komen toch echt goed van pas in geval van nood!) zijn er verschillende maatschappijen die om de zoveel tijd een nieuw verrassend instructiefilmpje maken. Vaak met veel humor, zodat reizigers toch goed aandachtig naar de belangrijke mededeling blijven kijken.

Ik heb een aantal van deze filmpjes voor jullie verzameld. Een paar instructiefilmpjes en een aantal filmpjes van stewards en stewardessen die op een grappige manier aandacht vragen en zo toch de aandacht van de mensen krijgen.

 Deze muzikale instructievideo van Virgin America swingt de pan uit:

De volgende video van Delta Airlines werd gefilmd in een jaren 80 thema. Wie kent Alf nog?

Air New Zealand, de airline van Middle Earth, heeft al vaker veiligheidsfilms gemaakt met als thema Lord of the Rings. De maatschappij heeft eind vorig jaar weer een nieuwe geweldige leuke film gemaakt in verband met het uitkomen van het laatste deel van de film The Hobbit. Zelfs acteur Elijah Wood en regisseur Peter Jackson komen nog even in beeld. Geniet ondertussen ook van de prachtige beelden van Nieuw Zeeland:

Het volgende filmpje is ook van Air New Zealand. Met als leading lady Betty White! Air New Zealand spant ook wel de kroon met hun video’s. Om de zoveel tijd maken ze weer een leuke, mooie, grappige instructievideo voor hun passagiers!

South West Airlines staat om bekend dat ze soms net even op een andere manier de aandacht vragen van hun passagiers. Zoals in het volgende filmpje waar de steward al rappend wat belangrijke mededelingen doet:

Of deze dame van South West Airlines. Marty Cobb is zelfs zo bekend door filmpjes op Youtube dat ze ook in de show bij Ellen DeGeneres is geweest. Ze praat wel ontzettend snel, dus voor diegene die niet zo goed Engels kunnen verstaan zal het ietwat lastig zijn om te volgen. De passagiers hebben in ieder geval de grootste lol met deze stewardess!

Tot slot nog een mooie video van Air New Zealand. Deze is van ongeveer twee jaar geleden met in de hoofdrol Bear Grylls, de avonturier die op Discovery Channel diverse programma’s heeft gepresenteerd.

 

Welke instructievideo vonden jullie het leukst? Ik zelf vind die van Virgin America heerlijk vrolijk en de film van Air New Zealand met het Hobbit thema vind ik het mooist, ook door de prachtige beelden van het landschap.

Liefs, Patricia

 

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  kim martens
  28 september 2015 at 17:35

  leuke videos, die me zeker en vast hebben geholpen bij mijn huiswerk!

  • Reply
   Patricia
   28 september 2015 at 17:44

   Dank je wel voor je reactie Kim!

 • Reply
  Marleen
  6 februari 2015 at 12:36

  Haha, ik vind Betty White altijd hilarisch!

  • Reply
   Patricia
   6 februari 2015 at 12:45

   Haha! Vind ik ook Marleen!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.