Moods Lifestyle
Travel

Valley of the Fire State Park

Heb je een paar dagen te besteden in en om Las Vegas? Breng dan ook eens een bezoek aan het Valley of the Fire State Park. Dit park ligt op ongeveer een uur rijden ten noordoosten van Las Vegas en is een leuke afwisseling na alle glitter & glamour van de stad. Het park heeft een woestijnklimaat en in de zomer kan de temperatuur gemakkelijk oplopen tot 40 graden. Soms nog hoger, dus neem voldoende water mee!

Er zijn twee routes in het park die je kunt rijden en zo kun je ook alle bezienswaardigheden zien. De hoofdroute is State Route 169 en vanaf het Visitor Center gaat er nog een weg richting het noorden, de White Domes Road. Deze weg kun je voor ongeveer 16 kilometer rijden en dan moet je via dezelfde weg weer terug richting het Visitor Center.

Wat kun je zien in het Valley of the Fire State Park?

Het park is bekend om de prachtig gekleurde rotsformaties. Je vindt er rode, oranje, gele en roze gekleurde stenen in grille vormen. Wij bezochten het park op weg naar onze volgende bestemming, dus hadden we helaas niet genoeg tijd om alle bezienswaardigheden te zien. Naast de verschillende rotsformaties met namen als Seven Sisters, Elephant Rock en Arrowhead Arch kun je ook petrogliefen, oude rotstekeningen bewonderen.

Deze diashow vereist JavaScript.

De White Domes Road is een schitterende fotogenieke weg waar je prachtig gekleurde rotsen ziet. Er zijn veel korte wandelingen in deze omgeving die je kunt maken. Houdt wel goed rekening met de temperatuur en neem steeds voldoende water mee, want dat heb je echt wel nodig in deze omgeving!

Toegang tot het park is 10 USD voor een voertuig inclusief inzittenden. Het is tevens mogelijk om te kamperen op één van de twee campings in het park. Helaas hadden wij te weinig tijd in dit mooie park. Mochten wij in de toekomst nog een keer terug gaan, dan gaan we zeker proberen om hier een nachtje te kamperen. Het is vooralsnog niet mogelijk om vooraf een plekje op de campings te reserveren, dus je moet wel een beetje geluk hebben dat er een plekje vrij is. Meer weten over het park? Klik dan hier.

Ben jij wel eens in het Valley of the Fire State Park geweest?

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Narelle | wegvanhetnoorden.nl
    11 februari 2016 at 17:04

    Dit ziet er heel mooi uit! Wij zijn er niet geweest, wel naar de Hoover Dam en Lake Mead trouwens, wat ook erg mooi is. Reden om een keer terug te gaan dus 😀

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.