Moods Lifestyle
vakantie dordogne
Persoonlijk Travel

Vakantie Dordogne: Oermannen en ridders!

De meivakantie is weer voorbij en de jongens gaan alweer bijna twee weken naar school. We hebben een ontzettend leuke vakantie beleeft in de Dordogne in Frankrijk. Nog niet eerder waren we in dit stukje van Frankrijk geweest, maar het heeft ons positief verrast!

Vakantie Dordogne

We verbleven vlakbij het plaatsje Les Eyzies de Tayac. Mooi gelegen tussen de rivier de Vézère en de hoge rotsen. Alles staat hier in het teken van de prehistorie. De ligging ten opzichte van bezienswaardigheden is ideaal. Binnen een afstand van maximaal een half uur rijden zijn er ontelbare bijzondere en mooie bezienswaardigheden te bezoeken. Wij hebben in twee weken tijd heel wat gezien!

Leuk voor kinderen!

Vooral voor kinderen is dit echt een fantastische omgeving. Als ze van oermannen, ridders, kastelen, grotten en de prehistorie houden in ieder geval! In de vallei van de Vézère staat alles in het teken van de oermannen en de cro-magnonmensen. Er zijn vele grotten met rotstekeningen en rotsschilderingen en duizenden jaren oude rotswoningen te bezichtigen.

Even verderop langs de rivier Dordogne vind je het ene na het andere kasteel. Een aantal daarvan indrukwekkend gelegen op een hoge rots met uitzicht over het dal. Schilderachtige dorpjes als La Roque-Gageac nodigen uit tot slenteren door de smalle straatjes.

Verblijf in een safaritent

Dit keer gingen we niet met onze eigen tent, maar verbleven we in een mooie safaritent. Ook echt wel een aanrader. Na een lange rit geen tent meer opzetten, maar gelijk alle spulletjes uitpakken en de tent inrichten. Slapen op echte bedden en koken op een normaal vier pits kooktoestel. De tent stond op een gezellige camping waar de kinderen zich prima konden vermaken! Ik zal in een apart artikel wat uitgebreider ingaan op deze camping en de safaritent.

We hebben prachtige dingen gezien en veel bezienswaardigheden verdienen een eigen blogpost. De komende weken/maanden zullen jullie dus meer kunnen gaan lezen over deze streek. Wij willen zeker nog een keer terug, want we hebben nog lang niet alles gezien en een aantal bezienswaardigheden zijn zo speciaal dat ze een tweede bezoek zeker waard zijn!

Liefs, Patricia

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.