Moods Lifestyle
North Rim
Travel

Travel Tip: Grand Canyon North Rim!

De Grand Canyon is een echte toeristentrekpleister. Tijdens je rondreis door het westen van de Verenigde Staten mag je de “grote kloof” eigenlijk niet overslaan. Elk jaar bezoeken vijf miljoen mensen de Grand Canyon.

Grand Canyon

Het hele Grand Canyon National Park is ongeveer 4930 vierkante meter groot. De Grand Canyon zelf is 446 kilometer lang. Zodra je op de rand van de canyon staat is de aanblik van deze immense kloof overweldigend.

De meeste reizigers bezoeken de South Rim van de Grand Canyon. De South Rim is ook vrijwel altijd inbegrepen in de standaard rondreizen door dit gebied. Niet zo gek, want de South Rim is ook het gemakkelijkst te bereiken. Je kunt er met de auto of camper komen en er is een vliegveld. Ook rijden er diverse busmaatschappijen naar de South Rim. Er rijdt zelfs een trein van Williams aan de Route 66 naar Grand Canyon Village!

North Rim Grand Canyon

Grand Canyon North Rim

Heel wat minder reizigers bezoeken de North Rim van de Grand Canyon. Van alle bezoekers van de Grand Canyon bezoekt slechts 10% de North Rim! De North Rim is meer afgelegen en daardoor ook lastiger te bereiken. De afstand tussen de South Rim en de North Rim is hemelsbreed maar 16 kilometer, maar met de auto of camper is de afstand wel 350 kilometer en doe je er vijf uur over! Op de North Rim is geen vliegveld en er rijden geen openbare bussen. Wel rijdt er een shuttlebus tussen de South Rim en de North Rim. Vanaf de plaats Flagstaff rijden er ook shuttlebussen naar de North Rim.

Vanaf US Highway 89A of State Route 389 rijd je naar het plaatsje Jacob Lake. Vanaf daar neem je Highway 67 naar de North Rim. Informeer van te voren wel goed of de weg geopend is. Wegens sneeuwval is de weg over het algemeen gesloten tussen oktober en half mei. De North Rim ligt op 2438 meter boven zeespiegel. Dit is ongeveer 300 meter hoger dan de South Rim. Hierdoor kan de temperatuur in de zomer ook een paar graden koeler zijn dan de South Rim. Highway 67 slingert zich een weg naar de North Rim. Je rijdt veel door bossen, sommige stukken bos zijn zwartgeblakerd doordat het bos in brand heeft gestaan. Hier en daar zie je ook wel weer plukjes groen tevoorschijn komen. Langs deze weg heb je ook kans om een grote kudde bizons tegen te komen.  Wij zagen ze opeens langs de kant van de weg staan. Ook met veel kleine bizons erbij, erg indrukwekkend om te zien!

North Rim

Kudde bizons langs de weg richting de North Rim.

North Rim

Mama bizon met kind

Grand Canyon North Rim accommodatie

Op de North Rim kun je overnachten op de campground of in de Grand Canyon Lodge. Ga je kamperen dan kun je via internet online je eigen kampeerplekje uitzoeken op deze website. Wij hadden zo een mooie plek uitgekozen. We stonden aan de rand van de camping en de Grand Canyon lag een paar meter van ons vandaan! Langs de bomen konden we al een glimp zien van de immense kloof! Wij hebben op deze manier in andere nationale parken ook prachtige kampeerplekken online geboekt.

Grand Canyon North Rim uitzichtpunten

Bij het North Rim Visitor Center kun je alle informatie krijgen over dit gedeelte van het nationale park. Je kunt er onder meer brochures, boeken en kaarten kopen.

Net zoals op de South Rim zijn er op de North Rim diverse uitzichtpunten. Vanaf alle uitzichtpunten heb je een grandioos uitzicht op de kloof. Het eerste uitzichtpunt is Bright Angel Point bij de Grand Canyon Lodge. Vanaf de lodge loopt een kort wandelpad over een richel met afgronden aan beide zijden (klinkt enger dan het in werkelijkheid is). Het pad is goed te belopen, maar op sommige stukken wat steil en je moet af en toe een trappetje op en af. Op een aantal plekken staan hekjes en zijn de afgronden wel echt diep, dus als je hoogtevrees hebt zul je het misschien iets minder fijn vinden. Aan het einde heb je een nog mooier uitzicht op dit gedeelte van de Grand Canyon. Je kijkt uit over Bright Angel Canyon en de Roaring Springs.

North Rim

Wandeling Bright Angel Point

North Rim

Je kunt ook met de auto of camper via een scenic drive naar Point Imperial en Cape Royal rijden. Ook langs deze weg zijn er verschillende wandelingen die je kunt doen en meerdere uitzichtpunten. Point Imperial is met 2683 meter het hoogste punt van de North Rim. Vanaf dit punt kijk je over het oosten van de Grand Canyon met de Painted Desert en Marble Canyon.

North Rim

North Rim

North Rim

Wil je genieten van een romantische zonsopkomst en/of zonsondergang? Ik raad je dan aan om naar Cape Royal te gaan. Bij het visitor center kun je de tijden navragen wanneer de zon opkomt en/of ondergaat. Houd er rekening mee dat de afstand vanaf het visitor center naar Cape Royal ongeveer 25 mijl is! Bij Cape Royal heb je een oogverblindend mooi uitzicht naar het oosten én het westen van de canyon. Je kunt in de diepte de Colorado River zien en hier zie je ook de arch (natuurlijke stenen boog) van Angels Window. Bij helder weer kun je de bekende Desert View Watchtower zien op de South Rim. Neem ook zeker een verrekijker mee en ontdek nog veel meer moois!

North Rim

North Rim

Ben jij wel eens op de North Rim van de Grand Canyon geweest?

Liefs, Patricia

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Marleen
    11 april 2015 at 15:45

    Het lijkt me echt prachtig om daar een keer heen te gaan en dan gewoon een uurtje van het uitzicht te genieten. Mooie foto’s!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.