Moods Lifestyle
Travel

Travel Tip: Goblin Valley State Park!

In het zuidwesten van de Verenigde Staten liggen meerdere bekende nationale parken zoals Grand Canyon NP, Zion NP, Bryce Canyon NP, Arches NP en nog meer. Deze parken kent bijna iedereen en tijdens een rondreis door dit gebied zul je een aantal van deze parken ook vast en zeker bezoeken. Mocht je een keer in deze omgeving zijn dan is het ook de moeite waard om één van de minder bekende parken te bezoeken. Bijvoorbeeld Goblin Valley State Park!

Goblin Valley

Goblin Valley State Park

Op onze route van Arches NP naar Capitol Reef NP bezochten we het Goblin Valley State Park. Vanaf de State Route 24 neem je de zijweg Temple Mountain Road. Na ongeveer acht kilometer neem je de afslag linksaf, de Goblin Valley Road. Na tien kilometer kom je bij een T-splitsing. De camping ligt naar rechts en de vallei naar links.

Het park is van ’s ochtends tot ’s avonds geopend. Over het algemeen van 07.00 uur tot 22.00 uur. Het is geen groot park, maar wel bijzonder! De vallei staat vol met honderden (of misschien wel duizenden) vreemd gevormde rotsen. Het lijken allemaal kleine vervormde figuren. Dit park is vooral erg leuk met kinderen. Vanaf de parkeerplaats kun je diverse wandelpaden volgen, maar je mag hier ook van de paden af en zelf een route volgen tussen de grappige rotsfiguren. Kinderen kunnen hier leuk verstoppertje spelen!

Goblin Valley

Goblin Valley

Goblin Valley 6

Goblin Valley 7

Camping

Reis je met een auto en tent of een camper dan is het aan te raden om een nachtje op de camping te verblijven. Zo kun je het park goed bezichtigen met zonsondergang en zonsopkomst. De kleuren zijn dan vlammend rood, een prachtig gezicht! Het wordt aangeraden om vooraf een plaats te reserveren op deze camping. Wij hebben dit ook al vooraf thuis gedaan en je kunt zelfs met behulp van een kaart een exacte plek uitkiezen. Dat kan via deze website. Echt superhandig. Dit hebben wij ook op andere campings gedaan in de nationale parken. Zo hadden we bij de camping op de North Rim van de Grand Canyon een mooi plekje aan de rand van de canyon!

Goblin Valley

Onze plek op de camping van Goblin Valley State Park

Goblin Valley

Goblin Valley

Zie je ons staan?

Goblin Valley

Wij waren er in augustus, maar het was er toen helemaal niet druk. Er waren maar drie plekken bezet. Het is een hele simpele camping. Er zijn wel toiletten en douches, maar verder is er niets. Je hebt wel een mooi zicht op de hoge rotsen. Bij vrijwel elke plaats is er een overkapping met een picknicktafel. Die overkapping was ook hard nodig, want toen wij er waren was het ruim 40 graden. Heet. Veel te warm om buiten te zitten. We hebben het even volgehouden onder de overkapping, maar zijn daarna toch maar weer de camper ingevlucht voor de airconditioning!

Goblin Valley

E.T. weer terug op aarde?

Goblin Valley is zeker een aanrader. Kinderen vinden dit park helemaal geweldig. Ze kunnen heerlijk spelen tussen alle rode rotsfiguren. Dit park is ook een leuk onderwerp voor fotografen. De vreemde vormen en de felle kleuren nodigen uit tot heel veel foto’s maken. Bezoek niet alleen de rotsformaties vooraan in het park, maar wandel ook zeker eens helemaal naar achteren. De rotsformaties zijn hier nog grilliger en indrukwekkender en gaan door tot hoog in de rotswand erachter.

Ken jij Goblin Valley State Park al?

Liefs Patricia

You Might Also Like...

2 Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.