Moods Lifestyle
Travel

Moodspiration #8: Top 3 Kerst bestemmingen!

 Moodspiration #8 – Kerst editie

Nog drie nachtjes slapen en het is weer kerst. December is altijd een hele drukke en gezellige maand. Sinterklaas, Kerst en Oud & Nieuw. Tussendoor ben ik ook nog eens jarig, maar dat heb ik al gevierd in november. Sinterklaas is natuurlijk echt een kinderfeest, maar Kerst is meer voor de hele familie. Gezellig samenzijn, huis mooi versierd met kerstdecoratie en vooral heel veel eten. Vaak spreken we met Kerst af met onze ouders of we vieren het gewoon met ons eigen gezinnetje thuis.

Toch lijkt het me ook wel eens leuk om ooit een keer kerst te vieren in het buitenland. Nu zijn er natuurlijk ontzettend veel gave steden en mooie plekken om kerst te vieren! Hieronder mijn Top 3 van bestemmingen waar ik ooit wel eens kerst zou willen vieren (in willekeurige volgorde!).

Be inspired!

Mijn Top 3:

1. Kerst in New York

Tijdens de periode rondom kerst verandert New York in een sprookje. Overal lichtjes en uitbundig versierde etalages. Alle warenhuizen zijn omgebouwd tot ware kerstshop paradijzen. Je kijkt je ogen uit!

Ook leuk om te doen is om de schaatsen onder te binden en een rondje te schaatsen op één van de schaatsbanen in New York. De bekendste, maar ook de duurste, is natuurlijk de ijsbaan bij Rockefeller Center. Anderhalf uur schaatsen kost hier zo’n 33 euro per persoon inclusief huur van de schaatsen. Je kunt natuurlijk ook gewoon kijken naar al die schaatsers en de beroemde grote kerstboom op Rockefeller Center. Het aansteken van de lampjes van de beroemde kerstboom is elk jaar een grote happening. Dit jaar werden de lampjes alweer voor de 82e keer ontstoken!

Schaatsen kun je dan misschien nog wel beter doen op de Wollman Rink in Central Park. Midden in het park met uitzicht op de wolkenkrabbers! Kosten voor deze ijsbaan inclusief schaatshuur en géén tijdslimiet is circa 16 euro per persoon.

Kerst lijkt mij de mooiste periode om New York te bezoeken. Misschien heb ik het mis. Ben jij wel eens met kerst in New York geweest? Ik hoor graag je ervaring!

2. Kerst in Fins Lapland

Een echte witte kerst vier je natuurlijk in Fins Lapland! In Rovaniemi kun je Mr Santa Claus himself ontmoeten. Even buiten Rovaniemi staat zijn huis (en kantoor). Uiteraard een echt tourist trap met een souvenirwinkel vol met kerstspulletjes.

Ik zou zelf heel graag een keer een Winter Adventure Week willen boeken in Fins Lapland. Bij een Winter Adventure Week verblijf je in een hotel of in een leuke houten vakantiewoning en elke dag onderneem je een andere winterse activiteit. Tochten met een rendierslee, bezoek husky farm met een hondensledetocht, sneeuwschoenwandelen, ijsvissen, langlaufen en sneeuwscooteren.

Er ligt vaak zo veel sneeuw op de bomen dat de takken helemaal naar beneden gaan hangen. Echt een sprookjesachtig gezicht en een prachtige omgeving om kerst te vieren!

3. Kerst in Sydney

Het is weer eens wat anders. Kerst vieren op Bondi Beach! In onze winter is het hoogzomer in Sydney. Een compleet andere kerstervaring. Geen kou en sneeuw, maar zon, zee en strand. De kerstman staat hier op een surfplank en het kerstdiner bestaat uit een Aussie Barbie (BBQ) in een park of een picknick op het strand.

Blijf gelijk maar een paar dagen extra in Sydney voor Oud & Nieuw. De geweldige vuurwerkshow bij de Harbour Bridge mag je eigenlijk niet missen.

Er gaan trouwens geruchten dat de kerstman heel langzaam uit het straatbeeld verdwijnt. Het is voor de kerstman natuurlijk veel te heet in zijn dikke rode kerstoutfit in de zomerhitte down under! In Australië leeft de Swag Man! Hij draagt een lange “baggy” broek,  shirt en een Akubra hoed. Dit is een traditionele Australische hoed. In de winter woont hij met zijn dingo’s bij Uluru en met kerst brengt hij de cadeautjes rond in een enorme 4WD truck!

Dit is mijn top 3, maar waar zouden jullie graag een keer kerst willen vieren?

Liefs, Patricia

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Jess
    22 december 2014 at 21:35

    Kerst in Lapland lijkt me wel wat!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.