Moods Lifestyle
Persoonlijk

Saturday Sessions: Sinterklaassurprises enzo

Saturday Sessions

In Saturday Sessions vertel ik jullie van alles en nog wat! Wat er de afgelopen week is gebeurd, leuke dingen die ik heb gekocht, dingen die ik met jullie wil delen en ook over situaties waar we mee te maken hebben binnen ons gezin.

Sinterklaas

De afgelopen week stond vooral in het teken van Sinterklaas. Vorige week zaterdag was ik naar Düsseldorf geweest met mijn ouders en Kevin.(hierover verschijnt later deze maand nog een artikel). Helaas waren Kevin en ik de volgende dag helemaal niet lekker waardoor we de dag hebben doorgebracht op de bank en in bed. Gelukkig zijn we nu weer opgeknapt.

De rest van de week was het vooral druk met Sinterklaas. Kevin had op school lootjes getrokken en moest een gedicht en een surprise maken. Het thema dit jaar was “Ik hou van Holland”. Alle kinderen hadden een andere letter. Wij moesten een surprise bedenken met de letter B. Na bloembollen, Beemsterkaas en bitterballen kwamen we uit op een bakfiets. Zo creatief zijn wij helemaal niet, dus met behulp van een schoenendoos en wat karton uiteindelijk een bakfiets in elkaar geflanst. Kevin heeft zelf een leuk gedicht geschreven. Donderdagmiddag stonden alle surprises uitgestald en konden wij ze bewonderen. Er zaten echt mooie creaties tussen!

Sinterklaas

Sinterklaas op papa’s werk

Woensdagmiddag was er een Sinterklaasfeest op het werk van mijn man. Er was een Sinterklaas met pieten ingehuurd en zij lazen een stukje voor over de kinderen uit het grote boek. Van te voren hadden wij natuurlijk een leuke tekst doorgestuurd. Tristan was helemaal niet bang en vond het erg leuk om bij Sinterklaas op schoot te zitten. Kevin gelooft er natuurlijk niet meer in, maar hij deed leuk mee.

Vrijdagochtend kwam de Sint dan op school. Alle kinderen stonden ’s morgens in de kou te wachten op Sinterklaas. Ook veel ouders stonden te wachten op de aankomst van Sinterklaas. Er kwamen opeens twee pieten aan die vertelden dat de Sint niet bij school kon komen, want hij was met de boot en bij de school is geen water. Gelukkig was er een oplossing. Een motoragent kwam Sinterklaas tegen en regelde een auto met oplegger waar de boot op vast werd gemaakt. Daar kwam Sinterklaas dan toch aan! Alle kinderen ook weer blij. Het feest werd verder voortgezet in school. Alleen de kinderen mochten daarbij aanwezig zijn. De ouders gingen weer naar huis (of naar werk). Kevin moest met de Blazersklas ook wat Sinterklaasliedjes spelen op zijn klarinet.

Sinterklaas

Sinterklaas arriveert op school

Gisteravond was het dan eindelijk zover. Tristan heeft er weken naartoe geleefd. Pakjesavond! De hele dag flink hyper natuurlijk. Speciaal ’s middags nog een nieuwe pietenpet gekocht, want diegene die hij had was niet mooi genoeg. In plaats van dat de pieten aan de voordeur klopten ging opeens de telefoon. Papa had een piet aan de lijn! Deze piet vertelde dat hij via het dakraampje wat had neergezet op zolder! Tristan keek met grote ogen naar ons en snelde toen naar boven. Ja hoor, daar stond een zak vol met cadeaus! Snel de zak naar beneden gebracht en de cadeaus uitgepakt. Ze waren er heel blij mee. Nu gaat Sinterklaas weer terug naar Spanje en moeten ze weer een jaar wachten!

Eetprobleem

De afgelopen weken heeft Tristan het goed gedaan met het proberen om eten tegen zijn lip te houden. Hij heeft tot nu toe alles wat we aten tegen zijn lip aangehouden. Soms heeft hij iets meer aansporing nodig, maar we zijn erg trots op hem. De komende weken gaan we verder met een nieuw doel. Hij moet blijven proberen stukjes eten tegen zijn lip aan te houden en de komende weken moet hij elke dag één soort eten uitkiezen wat hij tegen zijn tanden moet houden.  We hebben weer een nieuw pictogrammenvel gemaakt en nieuwe stickervellen voor hem gekocht. We zijn weer benieuwd hoe dat zal gaan!

Hoe hebben jullie Sinterklaas gevierd? Ook een pakjesavond met kinderen of misschien met vrienden het Sinterklaasspel gespeeld?

Liefs Patricia

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.