Moods Lifestyle
Persoonlijk

Saturday Sessions – Sinterklaas, tand kwijt, in de Primark

Saturday Sessions

In Saturday Sessions vertel ik jullie van alles en nog wat! Wat er de afgelopen week is gebeurd, leuke dingen die ik heb gekocht, dingen die ik met jullie wil delen en ook over situaties waar we mee te maken hebben binnen ons gezin.

Bij het lezen van de titel van dit artikel zul je misschien wel even raar opgekeken hebben. Sinterklaas, tand kwijt, in de Primark? Inderdaad, vandaag zijn de onderwerpen Sinterklaas, mijn jongste zoon die zijn tand kwijt is en mijn bezoekje aan de Primark. Ook geef ik een kleine update over het eetprobleem van onze jongste zoon.

Komt de tandenfee wel of niet?

Na een paar weken rondgelopen te hebben met een wiebelende ondertand viel de tand van onze jongste zoon dan eindelijk uit. Driewerf hoera! Alleen was er een klein probleem, want tijdens het eten van een speculaasje had hij de tand per ongeluk ingeslikt. “Mama, komt de tandenfee nu wel?”, vroeg hij. Hij had natuurlijk gehoord dat de tandenfee alleen komt als je je tand onder je kussen legt. Nu zag ik het toch echt niet zitten om in de ontlasting te gaan speuren naar een verloren melktandje…

We hebben toen maar samen een briefje geschreven voor de tandenfee en uitgelegd wat er was gebeurd. Dit hebben we onder zijn kussen gelegd. De volgende ochtend lag er gelukkig toch een muntje onder zijn kussen. Wat was hij blij dat de tandenfee toch langs was geweest!

 Follow-up eetprobleem

We zijn nu twee weken bezig met een nieuw doel. In plaats van eten vastpakken en eraan ruiken, zijn we nu aan het proberen om hem eten te laten vastpakken en tegen zijn lip aan te houden. Hij moet één soort eten uitkiezen van wat op tafel staat. Hij durft nog niet alles aan te raken en tegen zijn lip te houden. Hij probeert bijvoorbeeld wel een patatje, wortel of (kale) macaroni, maar geen stukjes vlees, gevogelte of vis. Komende weken gaan we nog even verder oefenen met dit doel. Hij zal dan moeten gaan proberen om alle soorten eten wat op tafel staat vast te houden en tegen zijn lip aan te houden. Niet alleen een stukje wortel, maar ook het aardappeltje en het stukje kip bijvoorbeeld.

Nieuw doel, eten tegen lippen aanhouden

Nieuw doel, eten tegen lippen aanhouden

Hij heeft afgelopen week wel uit zichzelf een klein stukje aardappel uit de oven heel kort in zijn mond gehad en daarna weer uitgespuugd. Tot twee keer aan toe zelfs! Dat is al echt een enorme stap voor hem, dus we waren natuurlijk supertrots! Het zijn baby stapjes, maar we hopen dat het steeds beter gaat. Het is in elk geval al een hele verandering met een paar weken geleden. Het was toen echt elke avond stress aan de eettafel, want hij schreeuwde en huilde ontzettend veel. Dat is gelukkig voorbij!

Daar is hij weer!

Wat worden kinderen altijd hyper de laatste twee maanden van het jaar. Die van mij stuiteren sowieso al extra veel, maar in deze maanden gaan ze helemaal los. Het zijn natuurlijk ook drukke maanden. In november Sint Maarten (of Carnaval, ligt er een beetje aan waar je woont in Nederland), dan komt Sinterklaas aan in ons land, dus mogen de kinderen af en toe hun schoen zetten. Daarna komt 5 december, eindelijk pakjesavond en vervolgens komt eind december de kerstman ook nog eens langs met zijn rendieren. Niet zo gek dat de kinderen zo druk zijn!

Sinerklaasjournaal kijken

Sinerklaasjournaal kijken

Het liefst willen de kinderen elke avond hun schoentje zetten, maar daar beginnen we natuurlijk niet aan. Via de website van het Sinterklaasjournaal hebben we de schoenzetkalender uitgeprint. Deze hebben we de eerste keer bij het schoen zetten erbij gedaan en de kleurpiet heeft hierop aangegeven op welke dagen de jongens hun schoen mogen zetten.Ideaal, dit werkt perfect. Ze houden zelf goed in de gaten op welke dagen ze de schoenen mogen zetten.De ene keer komt er een klein cadeautje in en de andere keer iets lekkers. Kinderen blij, wij ook blij!

Primark

Eens in de zoveel tijd sla ik groot in bij de Primark. Ik had nu ook weer echt wat spullen nodig. Nieuwe truien en vesten voor de winter en wat kleding voor de kinderen. ’s Morgens breng ik de jongens naar school en daarna stap ik op de bus. Twee haltes verder en ik sta in het centrum. Erg handig om de Primark zo dicht bij huis te hebben.

 

Geslaagd bij de Primark

Geslaagd bij de Primark

Fijn wollen gilet

Fijn wollen gilet

Ik ben dit keer ook weer goed geslaagd met onder meer een leuk vest met print, twee warme truien, 2 wat dunnere opengewerkte truien, een mooi wit wollen gilet en een heerlijk warm en supercomfy huispak met pinguïnfiguurtje erop. Verder nog wat sokken, een sjaal en een mooie zwarte blouse met rits aan de achterkant. Voor de kinderen ben ik ook geslaagd. Een paar nieuwe spijkerbroeken en shirts. Ik heb natuurlijk nog veel meer leuks gezien, maar ik liep nu al met drie tassen vol de deur uit! Volgende keer maar weer.

Wie van jullie houdt er ook zo van de Primark? Maken jullie ook gebruik van de schoenzetkalender?

Liefs Patricia

 

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.