Moods Lifestyle
selectief eten
Persoonlijk

Selectief eten, een update over het eetprobleem.

Het is weer tijd voor een korte update. De zomervakantie is alweer een paar weken voorbij en we zitten weer helemaal in het ritme van school en werken. Ik schreef al eerder over het eetprobleem van onze jongste zoon. We waren vrijwel elke avond intensief bezig met een behandelplan, maar in de zomervakantie hebben we dit losgelaten. Op de camping in Italië wilden we gewoon rustig aan tafel kunnen zitten zonder stress aan tafel!

Selectief eten

Het is uiteindelijk wel de bedoeling dat Tristan afkomt van dat selectief eten. Vorige week hebben we weer een gesprek gehad met de begeleidster van Tristan. We zijn nog steeds van plan om hem alvast in te schrijven bij het Seys Centrum die gespecialiseerd zijn in eetproblemen bij kinderen (met autisme). Toch willen we het zelf met de huidige begeleiding nog wel verder proberen, omdat er een hele lange wachtlijst is bij het Seys Centrum. Samen met de begeleidster hebben we een nieuw behandelplan opgesteld. Het Seys Centrum heeft aan onze begeleidster wel alvast wat tips gegeven. Zij geven onder andere aan om het oefenen met nieuw voedsel los te koppelen van het eetmoment in de avond. Zo blijft het ’s avonds aan tafel gewoon allemaal vrolijk en gezellig. Bij het Seys Centrum oefenen ze ook langere perioden achter elkaar. Dus niet één keer een patatje proberen, maar in een tijdsbestek van een uur meerdere keren achter elkaar proberen. Ook raden zij aan om het oefenmoment zonder ouders te doen, dus het gaat dan alleen om Tristan en de begeleidster. De ouders (wij dus!) kunnen er later altijd nog bij gehaald worden, maar voor nu is dit de opzet.

De begeleidster gaat nu elke week een uur lang achter elkaar met Tristan oefenen. We gaan verder met een patatje proberen en hij mocht zelf nog een ander product kiezen. Hij heeft zelf gekozen voor een wortel (wel een koude harde wortel, geen gekookte). Door middel van meerdere keren achter elkaar oefenen kan hij dan weer veel stickers sparen. Als zijn stickervel vol is dan mag hij een cadeautje uitzoeken. We hebben nu twee sessies achter de rug en het gaat tot nu toe erg goed. Hij neemt een hap en kauwt een paar keer op zowel het patatje als de wortel. We gaan nu even kijken wanneer hij verder kan naar het volgende, voor hem hele moeilijke, stapje. Doorslikken!

Hebben of kennen jullie ook kinderen die selectief eten? 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.