Moods Lifestyle
Persoonlijk

Saturday Sessions

Saturday Sessions

In Saturday Sessions vertel ik jullie van alles en nog wat! Wat er de afgelopen tijd is gebeurd, leuke dingen die ik heb gekocht, dingen die ik met jullie wil delen en ook over situaties waar we mee te maken hebben binnen ons gezin.

Frequentie Saturday Sessions

De laatste tijd heb ik steeds het gevoel dat ik wat geforceerd de Saturday Sessions artikelen aan het schrijven ben. Het schrijven van artikelen en het onderhouden van mijn blog kost heel veel tijd. Het is niet alleen maar even snel een verhaaltje typen. Je doet research, schrijft een artikel, zoekt bijpassende foto’s die vaak nog bewerkt moeten worden voor publicatie èn onderhoud social media (in mijn geval Facebook, Instagram, Pinterest en Twitter).

Nu mijn blog wat beter begint te lopen krijg ik af en toe mails van bedrijven die een samenwerking willen aangaan. Ik ga niet zomaar een samenwerking aan en wil eerst goed uitzoeken wat voor een soort bedrijf het is en of het past bij mijn blog. Ook heb ik het gevoel dat het nu nog wat te vroeg hiervoor is. Ik ben pas vier maanden bezig met mijn blog en ik ben nog steeds zoekende hoe ik mijn blog het beste vorm kan geven!

Naast alle werkzaamheden voor mijn blog maak ik ook fotoboeken voor mijn bedrijf,  doe het huishouden, ben druk met mijn lieve kinderen (die enorm veel aandacht vragen en begeleiding nodig hebben), help op school, heb ik een nieuwe hobby ontdekt (tekenen) wat ik ontzettend leuk vind en waar ik graag beter in zou willen worden. Met al deze activiteiten heb ik het toch best druk (hoe doen al die fulltime bloggers dat toch?). Niet dat ik klaag, want ik vind het allemaal heerlijk om te doen! Echter, hierdoor moet ik vaak nog even snel het zaterdagartikel in elkaar flansen en dat vind ik zonde.

Ik heb besloten om niet elke zaterdag meer een Saturday Sessions artikel online te zetten. De artikelen gaan vaak over de kinderen, vooral het eetprobleem van onze jongste zoon. Vanaf nu zal ik alleen een artikel op zaterdag publiceren wanneer er nieuwe ontwikkelingen zijn. Zo wordt het geen verplichting en dat geeft minder druk. Ik kan me dan wat beter richten op de reisartikelen die elke maandag en donderdag gepubliceerd worden.

Wat niemand weet (nee, zelfs mijn lieve man niet!) is dat ik iets op mijn wish list heb staan wat ik hoop ooit nog eens te kunnen waarmaken. Naast dat er op mijn wish list heel veel reisgerelateerde zaken staan (ja, ik wil nog heel veel bijzondere plekjes ontdekken op deze wereldbol) wil ik ook in de toekomst nog eens een kinderboek schrijven. Ik heb veel ideeën over de hoofdperso(o)n(en), overige personages, verhaallijn, lokatie waar het verhaal zich afspeelt etc. Uiteraard komt er ook iets van reizen terug in het verhaal wat ik voor ogen heb. Hoe kan het ook anders? Ik ben jaren geleden al eens begonnen met het schrijven van een boek, maar door gebrek aan tijd heb ik dat nooit kunnen afmaken.

Ik hoop dat ik de komende tijd (maanden, jaren!) daar wat verder mee kan gaan. Het lijkt me geweldig om naast het verhaal ook zelf de illustraties te kunnen maken. Een kinderboek schrijven doe je niet zomaar, daar komt veel bij kijken. Je moet eerst de doelgroep gaan bepalen en daarbij rekening houden welk leesniveau deze kinderen hebben. Je kunt voor kinderen van 7 jaar met een M3 AVI-leesniveau bijvoorbeeld geen moeilijke woorden gaan gebruiken die in een M7 AVI-niveau zouden voorkomen. Wellicht dat ik daar in de toekomst eerst een cursus voor ga volgen (kinderverhalen schrijven). Er zijn tegenwoordig ook uitgeverijen waar je in eigen beheer je boek kunt uitgeven. Vinden uitgeverijen mijn manuscript niet goed (commercieel) genoeg om uit te geven, dan kan ik het altijd nog in eigen beheer doen. We zullen zien wat de toekomst brengt! Ik ga ervoor!

Waar ik ook heel erg aan toe ben is de lente! Het wordt gelukkig steeds wat warmer weer buiten. Heerlijk om straks weer lekker te werken met de tuindeur open en af en toe dat zonnetje even op je huid te voelen!

Fijn weekend allemaal!

Liefs, Patricia

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.