Moods Lifestyle
Persoonlijk

Saturday Sessions – Verjaardagen en thuisblijfmama

Saturday Sessions

In Saturday Sessions vertel ik jullie van alles en nog wat! Wat er de afgelopen week is gebeurd, leuke dingen die ik heb gekocht, dingen die ik met jullie wil delen en ook over situaties waar we mee te maken hebben binnen ons gezin.

Thuisblijfmama

Inmiddels ben ik alweer vier weken thuis. Het begint nu eindelijk een klein beetje te wennen dan ik niet meer elke ochtend vroeg op hoef te staan om naar het werk te gaan. Ik kan nu elke dag iets langer in bed blijven liggen. Daarna de jongens naar school brengen en dan heerlijk mijn eigen tijd indelen. Wat een luxe! Ik heb voor mezelf een heel weekschema gemaakt om toch een beetje een ritme te houden. Meestal begin ik ’s morgens, nadat de kinderen naar school zijn gebracht, even een paar uur aan de fotoalbums. Daarna doe ik wat huishoudelijke klusjes. Na de lunch probeer ik meestal wat artikelen te schrijven voor mijn blog.

Fotoboeken maken

Het thuiswerken begint al te wennen

Op dit moment verschijnen er meestal drie artikelen per week plus een mooie quote op de woensdag. Dit is aardig vol te houden zo. Als ik wat meer tijd heb dan verschijnt er af en toe een extra artikel. Ik ben nog maar net begonnen met mijn blog en moet nog een beetje mijn weg zien te vinden. Ik vind het in ieder geval heerlijk om te doen. Het is superleuk om zo bezig te zijn en ik hoop dat ik dit nog lang kan blijven doen!

Het is vooral fijn dat ik als thuisblijfmama meer tijd heb voor mijn kinderen. Het scheelt echt dat ze niet meer hele dagen naar de opvang gaan. Vooral bij Kevin merken we een groot verschil. Hij was bijna wekelijks op dinsdagavond zo moe van twee volle dagen naar school en naar de voorschoolse en de naschoolse opvang. Hij werd dan lijkbleek, wilde alleen maar liggen, niet eten en hij had vaak een ondertemperatuur van 35 graden. Dat is de afgelopen maand nog geen één keer voorgekomen.

thuiswerken

Mijn eigen werkplekje thuis

Op de dinsdag gaat de jongste naar de begeleidingsclub, dus dan ben ik alleen thuis met Kevin. Hij komt dan helemaal tot rust. We doen vaak samen een spelletje of hij pakt een boek en gaat lekker rustig lezen zonder dat hij gestoord wordt door zijn kleine broertje die altijd maar met hem wilt samen spelen.

Wel mis ik een beetje het contact met collega’s. Het is echt wennen dat je niet meer even gezellig kunt kletsen met iemand. Helaas hebben we ook geen katten meer waar ik even tegen aan kan praten. We hadden er vroeger twee en ze zijn inmiddels allebei overleden. We hebben altijd gezegd dat we geen katten meer nemen, omdat we gek werden van de kattenharen overal. Toch mis ik het nu wel een beetje. Misschien toch maar weer eens over nadenken in de toekomst. Ik ben nu natuurlijk elke dag thuis, dus kan wat vaker stofzuigen en weg zijn die haren! Nu nog mijn man overhalen…..

Verjaardagen

Afgelopen zondag hebben we onze verjaardagen gevierd. Mijn man is eind november jarig en ik begin december. We hadden het al een paar jaar niet meer gevierd en nu hadden we er wel weer eens zin in. Lekker verschillende soorten vlaaien gehaald en andere lekkere hapjes en drankjes. Het was een gezellige middag met familie en vrienden.

We hebben mooie cadeautjes gekregen en mijn man kan er voorlopig ook weer even tegenaan. Hij heeft wel zes flessen wijn en port gekregen! Ik drink geen alcohol (ik vind het gewoon echt niet lekker), dus hij mag het allemaal alleen opdrinken. Hieronder een aantal van onze cadeautjes. Familie en vrienden, als jullie dit lezen, dank jullie wel allemaal!

Fijn weekend!

Liefs, Patricia

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.