Moods Lifestyle
open dag
Persoonlijk

Saturday Sessions: Open dag, eetprobleem en meer

Saturday Sessions

In Saturday Sessions vertel ik jullie van alles en nog wat! Wat er de afgelopen week is gebeurd, leuke dingen die ik heb gekocht, dingen die ik met jullie wil delen en ook over situaties waar we mee te maken hebben binnen ons gezin.

Open dag op de middelbare school

Onze oudste zoon zit nu in groep 7. Nog één jaar in groep 8 en dan is het tijd voor de grote overstap naar de middelbare school. Afgelopen zaterdag hebben we een open dag bezocht van één van de scholen hier in de buurt. Dit om alvast een beetje te oriënteren. We hebben diverse presentaties bijgewoond en er waren veel scholieren aanwezig om alles uit te leggen. Ook konden de kinderen meedoen met een aantal lesjes. Verder kon je in alle klassen een kijkje nemen. Kevin ging los op het grote drumstel in de muziekklas. Ook vond hij de grote ruimte van het vak Onderzoek & Ontwerpen erg interessant. Bij dit vak doe je veel met bétavakken zoals biologie, natuurkunde, scheikunde, ICT, wiskunde en techniek.  Je kunt het vak Onderzoek & Ontwerpen doen in de Bétadesign-klas (MAVO niveau), de Technasium klas (HAVO) of de Science klas (VWO). Je krijgt alle “normale” vakken, maar daarnaast ook een paar uur in de week het vak Onderzoek & Ontwerpen.

open dag

Kevin in het muzieklokaal achter de drums.

Bij dit vak ga je (4 x per jaar) op bezoek bij een echt bedrijf wat met een probleem zit. In groepjes ga je dit probleem onderzoeken, een oplossing bedenken, het bouwen van deze oplossing en uiteindelijk de oplossing presenteren aan dit bedrijf. Er wordt samen gewerkt met diverse soorten bedrijven. Kevin vindt dit enorm interessant. Je wordt echter niet zomaar geplaatst in één van deze klassen. Het kind moet hiervoor een echte motivatiebrief schrijven en uit het onderwijskundig rapport van de basisschool moet blijken dat je hier geschikt voor bent. We hebben een goede eerste indruk gekregen en Kevin vond het allemaal erg cool op deze school. Vandaag gaan we ook nog op een andere school een kijkje nemen. Volgend jaar in groep 8 gaan we dan opnieuw deze scholen bezoeken en moeten we een definitieve keus maken. Spannend!

Eetprobleem

We waren twee weken geleden bij de volgende stap aangekomen voor Tristan z’n eetprobleem. Een stukje eten afbijten en daarna gelijk uitspugen. Dit is echter een te grote stap voor hem. De overgang naar deze stap viel ook samen met een flinke griep waar hij last van had en het wennen in de nieuwe groep op school met een nieuwe juf. De stap is net even te uitdagend voor hem. Hij werd er erg verdrietig van. We hebben aan hem gevraagd wat hij wel durft en hij gaf zelf aan eten tegen zijn tand en tegen zijn tong aanhouden met als beloning een stuk fruit. We hebben dus weer een stapje terug gedaan. Wel mag hij als extra optie toch proberen om een stukje eten af te bijten en uit te spugen. Dan kan hij alsnog een cracker met kaas verdienen. De drempel is dan een stuk lager voor hem. Tot nu toe gaat deze stap goed. Hij vindt het nog steeds wel spannend en heeft soms flink wat aanmoediging nodig, maar uiteindelijk lukt het hem vaak wel.

Helpen op school

Het thema in Tristan z’n klas de afgelopen weken was “eten” en we hebben twee activiteiten gehad op school waarbij we konden helpen. Vorige week heb ik geholpen met pannenkoeken bakken. De kinderen gingen in kleine groepjes melk en bloem afmeten, eieren erbij doen en een snufje zout. Daarna allemaal even mixen en dan zelf pannenkoeken bakken. We zijn de hele ochtend bezig geweest. Aan het einde van de ochtend hebben we de tafeltjes gedekt en er een echt restaurant van gemaakt inclusief menukaarten. De kinderen mochten kiezen wat ze op hun pannenkoek wilden. Tristan heeft wel meegeholpen met bakken, maar toen alle kinderen lekker aan het smikkelen waren van de pannenkoeken heeft hij genoten van zijn crackers met kaas..

Gisterochtend was er een schoolontbijt. De juf had een boodschappenlijst gemaakt en de kinderen konden zelf aangeven wat zij wilden kopen voor het schoolontbijt. Tristan ging voor de bruine bolletjes. Mijn man heeft gisterochtend samen met nog een ouder en de juf geholpen in de klas.  Tristan vindt het altijd erg leuk als één van ons komt helpen op school. Nu ik thuis ben kan ik ook vaker helpen wat ik erg leuk vind om te doen!

Tristan heeft de laatste tijd wel wat moeite om mij los te laten als ik hem ’s ochtends naar school breng. Hij zegt dan niet naar school te willen en dat hij  liever thuis blijft. De juf moet hem dan vaak even vasthouden, zodat ik snel de klas kan verlaten. Ook draait hij soms zijn stoel om en gaat met zijn rug naar de juf zitten. Hij heeft het ook vaak over zijn vriendje die in het ziekenhuis ligt. Hij mist zijn maatje. Gistermiddag is hij even op bezoek geweest bij zijn vriendje in het ziekenhuis. Dat vonden ze allebei heel fijn.

Peaches, zes weken oud.

Peaches, zes weken oud.

 Cavia’s

Inmiddels zijn de cavia’s twee weken bij ons en ze doen het erg goed. Ze eten hun buikje rond en maken hele gezellige geluidjes. Ze zijn heel schattig en de jongens vinden het erg leuk om ze eten te geven. Ze zijn nog wel erg schuw. Als je ze wilt pakken dan racen ze de hele kooi door van beneden naar boven en weer terug. De kleine van zes weken is wel het rustigst op schoot. Ze blijft lekker liggen en maakt tevreden geluidjes als je haar aait. We hebben de kooi nu onder de trap gezet en mijn bureau staat nu aan de andere kant van de woonkamer. Dit werkt een stuk prettiger, want het is veel lichter op de nieuwe plek.

Winter

Gisterochtend werden we wakker en eindelijk hadden we een keer een wit landschap. Toch nog even dat echte wintergevoel! Fijn weekend allemaal!

Liefs, Patricia

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.