Moods Lifestyle
Persoonlijk

Saturday Sessions #2

Saturday Sessions

In Saturday Sessions vertel ik jullie van alles en nog wat! Wat er de afgelopen week is gebeurd, leuke dingen die ik heb gekocht, dingen die ik met jullie wil delen en ook over situaties waar we mee te maken hebben binnen ons gezin.

Deze keer gaat het over mijn eerste week als thuiswerkmama, mijn oudste zoon die in paniek raakte, de jongste zoon die moest wennen aan een nieuwe juf en een follow-up over zijn eetprobleem.

Spijbelgevoel, eerste week als thuiswerkmama

Maandagochtend 06.30 uur. De wekker gaat af en ik word een beetje warrig wakker. “Opstaan” denk ik en gelijk daarna “Oh nee, ik kan nog even blijven liggen”. Mijn eerste dag als thuiswerkmama. Het voelt als ongeoorloofd thuiszitten. Alsof ik me heb ziek gemeld op mijn werk, maar ik voel me prima. Een soort spijbelgevoel. De rest van de week voelde ook zo. Het zal nog wel even raar blijven voelen. Ik zit toch alleen thuis, geen collega’s meer om me heen. Wel heb ik lekker de radio aanstaan of een goede CD die dan net even wat harder door de speakers knalt…sorry buren!

Lekker thuis aan het werk!

Lekker thuis aan het werk!

Ik  moet wel zeggen dat het me verder prima bevalt. Lekker je eigen tijd indelen. Als de jongens op school zitten ben ik thuis aan het werk en na schooltijd gezellig samen met de jongens. Ze geven zelf ook aan dat ze het fijn vinden dat ik er ben na schooltijd en dat is heerlijk om te horen!

Niet chill zonder pilADHD

Onze oudste zoon gebruikt medicijnen voor zijn ADHD. Zonder die medicijnen gaat het gewoon echt niet goed op school. Maandagochtend had hij zijn pil echter wat later ingenomen. Het duurt even voordat deze is ingewerkt. Hij was maandagochtend dan ook lekker druk en chaotisch toen we naar school liepen. De vrijdag ervoor had hij zijn rugtas met beker en broodtrommel laten staan. Ik had met hem afgesproken dat hij zijn beker en trommel naar mij moest brengen. Ik zou op hem wachten in de klas van mijn jongste zoon. Hij kwam maar niet opdagen, dus ben ik naar zijn klas gelopen. Daar was hij echter ook niet…

Ik heb de hele school afgezocht en de meester ook, maar hij was nergens te bekennen. Ondertussen begonnen de lessen al. Ik ben daarna snel naar huis gelopen om te kijken of hij daar was. Van een afstand hoorde ik hem al heel hard huilen. Hij bonkte op de ramen en de deur en schreeuwde steeds heel hard: “Mamaaaa”. Hij was helemaal in paniek en over zijn toeren. Ik moest hem eerst flink kalmeren en heb hem toen weer naar school gebracht. Hij was ervan overtuigd dat ik thuis was, terwijl ik natuurlijk gewoon op school was.

Als hij zijn pil niet heeft ingenomen of als deze nog niet is ingewerkt dan krijgt hij ontzettend veel prikkels tegelijkertijd binnen. De afspraak die ik met hem had gemaakt was hierdoor dus niet helemaal duidelijk bij hem aangekomen. Arme jongen. Al dat geschreeuw, gehuil en gebonk, de buren zullen wel gedacht hebben….

ADHD

 

De nieuwe juf doet alles fout

Onze jongste zoon kan meestal moeilijk met veranderingen omgaan. Maandagochtend stond er een nieuwe juf in zijn klas, omdat zijn eigen juffies toevallig allebei voor een langere periode ziek zijn. Hij zag gelijk dat er een aantal dingen anders waren dan normaal. De grote stoel van de juf stond niet precies in het midden en de kaartjes op het bord waren niet goed. “Mama, de nieuwe juf doet alles fout”.

VeranderingNormaal gesproken hangen er op het bord kaartjes van wat ze die dag precies gaan doen en aan het eind hangen er dan kaartjes waarop staat dat de kinderen naar huis gaan of naar de opvang. Die maandag hingen die laatste kaartjes er echter niet, dus hij dacht dat hij voor altijd op school moest blijven en dat hij niet meer naar huis mocht. Natuurlijk heb ik gelijk uitgelegd dat de juf dit gewoon vergeten is, maar hij is dan alweer zo van slag dat hij vervolgens geen afscheid van mij wilt nemen. Hij klemt zich dan helemaal aan mij vast en wilt niet dat ik weg ga. Uiteindelijk heeft de juf hem van mij weggetrokken en vastgehouden, zodat ik snel de klas uit kon gaan. De rest van week ging ook nog niet helemaal soepeltjes. Hopelijk gaat het volgende week wat beter.

Follow-up eetprobleem

We zijn nu twee weken bezig met de drie doelen voor zijn eetprobleem. Het gaat vrij goed. Als we verschillende dingen eten dan wil hij wel meestal maar één ding uitkiezen.  Hij geeft wel aan dat hij alles maar vies vindt ruiken. Vandaag komt de begeleidster weer en dan gaan we overleggen of we zo nog even doorgaan of dat we één doel gaan vervangen door een nieuw doel: eten tegen je lip aanhouden. Ben benieuwd hoe dat gaat!

3 doelen; aan tafel blijven zitten, eten aanraken en eten ruiken.

3 doelen; aan tafel blijven zitten, eten aanraken en eten ruiken.

Liefs Patricia

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.