Moods Lifestyle
middelbare school
Persoonlijk

Saturday Sessions: middelbare school in het vooruitzicht

Saturday Sessions

In Saturday Sessions vertel ik jullie van alles en nog wat! Wat er de afgelopen week is gebeurd, leuke dingen die ik heb gekocht, dingen die ik met jullie wil delen en ook over situaties waar we mee te maken hebben binnen ons gezin.

Ten eerste wil ik iedereen een fijne Valentijnsdag wensen! Ik hoop dat jullie allemaal een mooie liefdevolle dag tegemoet gaan!

Middelbare school in het vooruitzicht

In januari en februari hadden de middelbare scholen weer hun open dagen en informatie avonden. Onze oudste zit nu in groep 7 en mocht dus al een kijkje gaan nemen op wat hem volgend jaar na de zomervakantie te wachten staat. We hebben twee scholen bezocht en beiden hebben voor- en nadelen. Dat wordt nog een lastige keuze!

Afgelopen donderdag hadden we weer gesprekken op school. Tristan zit in groep 2 en heeft flinke vooruitgang geboekt. Het is een goede beslissing geweest om hem nog een extra jaar groep 2 te laten doen. Alle scores van de CITO-toetsen zijn omhoog gegaan. De CITO-scores worden tegenwoordig aangeduid in Romeinse cijfers van I naar V (vorig jaar was dat nog van A tot E). Vorig jaar scoorde Tristan op alle onderdelen nog een D en E, dat zouden nu dus de cijfers IV en V zijn. De afgelopen toetsen heeft hij allemaal erg goed gemaakt en zit hij dik in score II. De juf was supertrots op hem en wij natuurlijk ook!

Ook hadden we een gesprek met Kevin zijn meester. Dit keer moest Kevin zelf ook meekomen naar het gesprek, omdat hij te horen kreeg hoe het met hem gaat in groep 7 en wat het preadvies is voor de middelbare school. Er liepen nog meer klasgenootjes van Kevin rond in de school en ze waren allemaal super zenuwachtig. Kevin had dit niet echt. Hij is wat dat betreft wel wat nuchterder. Het werd al snel duidelijk dat Kevin de normale toetsen in de klas beter doet dan de belangrijke CITO-toetsen. Door zijn slechte concentratie (ADHD) is hij erg snel afgeleid en heeft daarna ook weer moeite om op gang te komen. Kevin dacht zelf dat hij wel HAVO kan doen, maar de meester gaf aan dat het advies op dit moment MAVO is. Kevin was wel wat teleurgesteld, maar later zei hij dat MAVO wel redelijker is voor hem in verband met zijn concentratie. Hij heeft nog een jaar de tijd om hard te werken en volgend jaar januari krijgt hij zijn definitieve advies. Kevin wil erg zijn best gaan doen om toch HAVO te gaan doen, maar wij weten dat Kevin nu al enorm zijn best doet. Hij kan er ook niets aan doen dat hij zoveel moeite heeft om zich te concentreren. Vaak met meerkeuzevragen op toetsen kiest hij ook te snel een antwoord zonder te controleren of het wel klopt. Hier gaan we dan ook mee proberen te oefenen.

Kevin kan heel veel en hij weet ook enorm veel, maar helaas laat zijn gebrek aan concentratie hem in de steek. We hebben hem ook uitgelegd dat het helemaal niet erg is om MAVO te doen. Als hij zijn MAVO diploma heeft gehaald kan hij daarna ook nog ervoor kiezen om HAVO te gaan doen. We zijn in ieder geval erg trots op hem dat hij, ondanks alles, toch zo zijn best doet op school!

In mei komt er nog een belangrijke toets aan, de Entreetoets. Deze telt ook mee voor het definitieve schooladvies. We weten dat Kevin hiervoor zijn best gaat doen, meer kan hij ook niet doen!

Dit weekend moet hij ook aan de slag voor zijn spreekbeurt op school in maart. Het onderwerp? Hij gaat vertellen over Ferrari. Afgelopen zomer zijn we in Italië in het Ferrari museum geweest, dus dat leek hem een leuk onderwerp. Nu nog goed voorbereiden!

Fijn weekend allemaal!

Liefs, Patricia

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Marleen
    16 februari 2015 at 09:47

    Ik weet nog wel dat ik de Entreetoets moest maken. Het was superspannend maar achteraf viel het reuze mee, haha.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.