Moods Lifestyle
San Juan Skyway
Travel

San Juan Skyway, Colorado

Tijdens onze laatste rondreis door de Verenigde Staten bezochten we veel bekende nationale parken. Voorafgaande aan de reis hadden we thuis al een compleet reisschema gemaakt welke parken en bezienswaardigheden we wilden bezoeken. Ook hadden we vooraf al diverse campings geboekt om zo een mooi plekje te bemachtigen midden in de nationale parken. We vlogen destijds op Las Vegas en maakte vanaf deze stad een rondje door Nevada, Utah en Arizona. Aangezien de landschappen hier veelal bestaan uit roodgekleurde rotsen wilden we ook wat afwisseling inbouwen.

San Juan Skyway

Deze afwisseling bouwden we in met een bezoekje aan het zuidwesten van de staat Colorado. Wij reden een groot gedeelte van de San Juan Skyway. Een prachtige route door de groene bergen met schitterende uitzichten en sfeervolle dorpjes. De volledige afstand van de San Juan Skyway is 236 mijl (bijna 378 km) en je kunt dit in één dag rijden,  maar het is natuurlijk aan te raden om hier een paar dagen over te doen. Er valt genoeg te zien en te ontdekken. De weg kan op sommige plekken nogal spannend zijn voor mensen met hoogtevrees aangezien er niet overal vangrails staan en je af en toe flink de diepte inkijkt. Wij hebben de San Juan Skyway gereden met een camper van bijna 10 meter lang en dit was best goed te doen.

San Juan Skyway

We begonnen de San Juan Skyway met een bezoekje aan het Mesa Verde National Park. We verbleven hier één nacht. Daarna reden we door naar het stadje Durango waar we twee nachten verbleven op een camping net ten noorden van het stadje. Het Durango Riverside Resort is een prachtig verzorgde camping en we hadden een plekje gereserveerd aan de Animas rivier. Schitterend! Durango is een gezellig stadje waar van alles te doen is. Je kunt verschillende excursies maken, er zijn goede restaurants, interessante musea en nog veel meer. Het westernstadje ligt midden tussen de bergen is vooral bekend vanwege de Durango-Silverton Narrow Gauge Railroad. Een ritje met deze oude trein is een hele belevenis!

Durango

Durango

Hierna reden we via verschillende fraaie bergpassen naar het dorp Silverton. Ook weer heel mooi gelegen tussen de bergen. Silverton is een klein dorp, maar echt heel leuk om hier even rond te wandelelen, de trein te bewonderen en te genieten van een drankje en een hapje op één van de gezellige terrasjes. Ook nodigt de natuur in de omgeving uit tot wandelen en mountainbiken. Hieronder een filmpje over Silverton. Je kunt hier goed zien hoe dit dorpje ligt te midden van het prachtige berglandschap:

Silverton

Silverton

Silverton

De Durango-Silverton Narrow Gauge Railroad

Na ons bezoek aan Silverton zijn we doorgereden naar het plaatsje Ouray. Waar Silverton wat meer in een vallei ligt is Ouray echt ingeklemd tussen de bergen. Ouray wordt ook wel het “Switzerland of America” genoemd. We verbleven twee nachten op een camping buiten Ouray en genoten van de geweldige omgeving. Een leuk plaatsje waar ook weer erg veel te zien is. Erg bekend zijn de Ouray Hot Pools waaar je kunt genieten van het warme water. De plaatsjes hier hebben allemaal erg brede straten. Dit dateert nog van vroeger toen men met paard en wagen reed en gemakkelijk konden omkeren in de straat.

Ouray

Ouray te midden van de bergen.

De laatste plaats die we bezochten op de San Juan Skyway was Telluride. Ook dit stadje is weer prachtig gelegen te midden van de bergen. Telluride is een geliefde plek voor toeristen zowel in de zomer als in de winter. Telluride heeft een prachtig skigebied en in de zomer kun je hier mooie wandelingen maken. Met de (gratis) gondola kun je de berg op. Vanaf bovenaf heb je een geweldig uitzicht op Telluride in de diepte. Breng ook zeker een bezoek een de winkel “Baked in Telluride”, een historische en beroemde bakkerij waar ze heerlijke cakes, gebakjes, broodjes en nog veel meer verkopen. Een paar jaar geleden heeft een grote brand deze winkel compleet in de as gelegd, maar gelukkig hebben ze de winkel weer snel opgebouwd. Wel is het nu een stuk moderner dan het eerst was. Wij hadden destijds heerlijke broodjes ingeslagen en onderweg in de camper opgepeuzeld!

Telluride

Een blik van bovenaf op Telluride.

Na ons bezoek aan Telluride reden we door naar onze volgende bestemming van onze rondreis, Moab. Het rondje over de San Juan Skyway was een welkome afwisseling tijdens onze rondreis. Een schitterende weg met geweldige uitzichten en sfeervolle oude westernstadjes.

Heb jij wel eens over de San Juan Skyway gereden?

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.