Moods Lifestyle
Travel

Rondreis per auto of camper?

Een rondreis per auto of camper? Ga je een avontuurlijke en mooie rondreis maken in bijvoorbeeld Australië, Canada, Verenigde Staten of Nieuw Zeeland? Je kunt dan onder meer op pad met een auto of een grote camper. Waar zou jij voor kiezen?

Vele mensen, vele wensen. Iedereen heeft natuurlijk een eigen voorkeur.  Bovenstaande landen (en vele andere landen)  zijn uitstekend geschikt om zowel per auto als per camper te verkennen.

Per auto of camper

Per auto ben je wendbaarder en je hebt makkelijker een parkeerplek gevonden.

Voordelen reizen per auto (plus hotels):

 • makkelijk rijden, wendbaarder
 • laag bezineverbruik
 • grotere afstanden per dag afleggen
 • je kunt vaak op meer plaatsen komen dan met een camper
 • luxe van overnachten in hotels
Per auto of camper

Met een camper kun je op prachtige campings staan midden in de natuur. Hier stonden we in Zion National Park in Utah, Verenigde Staten

Voordelen reizen per camper (plus campings):

 • eigen maaltijden bereiden
 • toilet aan boord!
 • koffers/tassen maar éénmalig uitpakken
 • veel buiten zijn (op een camping)
 • kinderen hebben meer ruimte om te spelen

Elk voertuig heeft zo zijn eigen voordelen. Wij hebben zowel met de auto als met de camper diverse rondreizen gemaakt en beiden beviel ons goed. Onze voorkeur gaat op dit moment uit naar het reizen per camper. We vinden het met de kinderen een ideale manier van reizen. Je kunt onderweg stoppen wanneer je wilt en even een lekkere eigen lunch maken (gebakken eitje iemand?). Toilet is aan boord dus geen gezoek naar een openbaar toilet. Fijn voor de kinderen, maar ook voor onszelf! De koffers en tassen hoef je maar één keer uit te pakken. Je overnacht op de meest prachtige plekken midden in de natuur. Kinderen vermaken zich heerlijk buiten op de campings.

Per auto of camper

Hier waren we aan het touren met de camper in de omgeving van Moab, Utah, Verenigde Staten

Met de auto bespaar je een hoop benzinekosten.

Met de auto bespaar je een hoop benzinekosten.

Natuurlijk zijn er ook wat nadelen van het reizen met een camper. Je bent een stuk minder flexibel. Als je éénmaal ergens staat, aangesloten en wel aan de elektra, water en riool ga je niet meer “eventjes” op pad. Als je toch nog naar dat ene fraaie uitzichtpunt wilt rijden dan moet je eerst alles weer loskoppelen en binnen in de camper alle losse spullen opruimen voordat je weer weg kunt rijden. Dat kun je oplossen door je reis zo in te plannen dat je tijdens je reis van A naar B alles bezoekt en sta je éénmaal op je plek dan hoef je niet meer weg. Toch is dit vrij lastig in te plannen. Je wilt ook wel eens spontaan ergens naar toe kunnen rijden.

Per auto of camper

Met de camper kun je heerlijk je eigen lunch klaarmaken. Het eten bij de roadhouses in Australië is niet altijd even smakelijk. Dan maar even snel een eitje bakken in je eigen keuken op wielen!

Ondanks de nadelen zijn wij toch heel gelukkig wanneer wij met een camper aan het reizen zijn in een land als Australië en we zien het prachtige landschap aan ons voorbij trekken. Natuurlijk kan het met een auto ook geweldig leuk zijn. Je kunt meerdere kilometers afleggen en elke avond is het weer een verrassing hoe de hotelkamer er uitziet. Lekker hotelontbijtje en je gaat wat vaker uit eten als je met een auto reist.

Ik ben benieuwd waar jouw voorkeur naar uit gaat!

Liefs Patricia

You Might Also Like...

No Comments

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.