Moods Lifestyle
Travel

De populairste artikelen over Noorwegen!

Deze diashow vereist JavaScript.

Ik heb al veel geschreven over Noorwegen, ons favoriete vakantieland in Europa qua rust, ruimte en natuur. De artikelen over dit prachtige land worden vaak gelezen. In het artikel van vandaag laat ik jullie de meest populaire artikelen over Noorwegen zien!

De berg Ramnefjell

Een prachtig stukje natuur met een treurige geschiedenis. In het verleden hebben er twee enorme rampen plaatsgevonden. Grote rotsblokken braken van de berg Ramnefjell af en donderden in het meer aan de voet van de berg. Dit veroorzaakte grote vloedgolven die huizen, mensen en dieren wegvaagden. Je kunt hier een mooie wandeling maken, onder andere naar de toeristenboot die door één van de vloedgolven vele meters het landinwaarts werd gesmeten.


De stad Bergen

Eind 2014 schreef ik een artikel over het kleurrijke Bergen. Deze stad aan de westkust van Noorwegen heeft een prachtige ligging aan het water. Het regent ontzettend vaak in Bergen, maar wij hadden het geluk dat we een paar dagen een heerlijk zonnetje hadden. Bergen is een ontzettend leuke plaats om te bezoeken. Vergeet vooral de oude pakhuizen in Bryggen niet en maak een ritje met de Fløibanen! Meer lezen over Bergen? Klik op de link hierboven.


Trollstigen, het pad van de trollen!

Eén van de mooiste wegen van Noorwegen is de Trollstigen. Je moet wel mazzel hebben met het weer. Wij hebben er midden in de wolken gestaan, wat heel mysterieus is, maar is hebt totaal geen uitzicht. Ook is het een spannende rit midden in de laaghangende bewolking rijdend naar de top! Gelukkig hebben we hier ook vaak gestaan met een zonnetje en dat is het uitzicht geweldig mooi!


Stegastein, uitzicht op grote hoogte

Niet zo lang geleden schreef ik in de rubriek Picture Story over dit uitzichtpunt boven het plaatsje Aurland. Een modern bouwwerk hoog boven het fjord. Je staat tegen een schuin geplaatste glazen glaswand loodrecht de diepte in te kijken. Niet geschikt voor mensen met hoogtevrees!


Lofoten en Vesterålen 

Het artikel over deze twee eilandengroepen in het noorden van Noorwegen is ook veel gelezen. De natuur is werkelijk fantastisch en in de zomer schijnt midden in de nacht het zonnetje nog! Heel bijzonder.


De mooiste routes van Noorwegen

Ook dit artikel deed het goed. Bijna alle wegen in Noorwegen zijn mooi, omdat het landschap in heel Noorwegen gewoon prachtig is. Toch zijn er een aantal wegen die er met kop en schouders bovenuit stijgen. De meeste van deze bergwegen zijn alleen in de zomer begaanbaar, omdat er in de overige periodes nog heel veel sneeuw ligt.

Dit waren de meest gelezen artikelen over Noorwegen. Welk artikel spreekt jullie het meeste aan?

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Marcella
    17 februari 2016 at 08:51

    Ik heb nog niet al je artikelen over Noorwegen gelezen, maar met dit artikel weet ik waar ik moet beginnen. Top!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.