Moods Lifestyle
arches np
Travel

Picture Story: Zonsondergang in Arches NP

Tijdens het reizen maken we altijd enorm veel foto’s. In de serie “Picture Story” kies ik één van de vele reisfoto’s uit en vertel ik het verhaal achter de foto.

Wat zie je op de foto?

Een prachtige zonsondergang met een silhouet van twee rotsformaties.

Waar is de foto gemaakt?

De foto van deze zonsondergang is gemaakt in Arches National Park in de Verenigde Staten.

Het verhaal achter de foto

Arches National Park is één van de mooiste parken van het zuidwesten van de Verenigde Staten. Althans, dan vind ik. Dit is natuurlijk een hele persoonlijke mening. Er zijn zoveel mooie parken in deze regio. Toch heeft Arches NP bij mij een streepje voor. Misschien komt dat wel omdat wij met onze gehuurde camper twee nachten midden in het park hebben overnacht op een eenvoudige campground (Devils Garden Campground) midden tussen de rode rotsen. In de ochtend ontbijten op je eigen kampeerplek midden tussen de rode rotsen in de ochtendzon. Daarna er op uit om één van de vele wandelingen te maken in dit schitterende landschap en in de avond als het donker is ons vergapen aan de prachtige sterrenhemel. Recht boven onze hoofden zagen we heel duidelijk de melkweg en heel in de verte lichtte de lucht op van de bliksemflitsen van een grote onweersbui.

In het park ligt één lange weg met aan weerszijden van deze weg verschillende bezienswaardigheden. Een mooi uitzichtpunt op een spectaculaire rotsformatie of een zijweg naar een parkeerplaats vanwaar je geweldige wandelingen kunt maken. Ja, je kunt wel zeggen dat wij ons uitstekend vermaakt hebben in dit nationale park!

Tijdens onze eerste dag in dit park begonnen we laat in de middag aan de Windows Trail met een bezoek aan de North & South Windows en Turret Arch. Dit is een korte wandeling van ongeveer 1,5 kilometer. Er staat 45 minuten voor, maar aangezien wij vaak stoppen om foto’s te maken en te filmen hebben wij er iets van anderhalf uur over gedaan. Lekker op een rustig tempo en alles goed in ons opnemen. Het begon al te schemeren en dan wordt het al snel donker. We liepen terug richting de parkeerplaats waar onder camper stond en nadat we daar waren aangekomen was de zon al bijna verdwenen. We stapten in onze camper en begonnen aan onze terugrit naar de camping.

Nog geen paar minuten later keken we naar links en zagen we deze adembenemende zonsondergang met het zwarte silhouet van de rotsen (waaronder Balanced Rock). Snel parkeerden we de auto aan de kant van de weg en stapten we uit met onze camera’s in de aanslag. Het was werkelijk een geweldig mooi gezicht en we hebben prachtige plaatjes kunnen schieten.

Dit was één van de mooiste zonsondergangen die we hebben mogen meemaken tijdens een vakantie!

 

You Might Also Like...

1 Comment

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.