Moods Lifestyle
Travel

Picture Story: wolf in Canada

Tijdens het reizen maken we altijd enorm veel foto’s. Ik dacht al langer na over een nieuwe rubriek. In de nieuwe serie “Picture Story” kies ik één van de vele reisfoto’s uit en vertel ik het verhaal achter de foto.

De foto van vandaag

Wolf in Canada

Wat zie je op de foto?

Een hele mooie zwartgrijze wilde wolf.

Waar is de foto gemaakt?

Deze foto is gemaakt op de Bow Valley Parkway. Deze weg loopt evenwijdig aan de Icefields Parkway tussen Banff en Lake Louise.

Het verhaal achter de foto

We waren al bijna drie weken aan het rondreizen in de Canadese Rocky Mountains. We hadden een camper gehuurd en wilden niet te veel kilometers rijden, genieten van de natuur en veel wandelen. We besloten om te vliegen op Calgary en vanaf daar een camper te huren en alleen de Rocky Mountains te bezoeken. Gedurende onze vakantie in deze fantastisch mooie omgeving hebben we veel wandelingen gedaan. Een aantal lange wandelingen (op een rustig tempo, want ik was op dat moment zwanger van onze oudste zoon) en heel veel kortere wandelingen. We waren met zijn tweeën en ik was zelf echt steeds een beetje angstig om beren tegen te komen. Overal werd je gewaarschuwd voor de aanwezigheid van beren en vrijwel iedereen die we tegenkwamen liep ook met berenbelletjes (die je bijvoorbeeld aan je wandelschoenen of rugtas kon vastmaken), fluitjes en ander spul. Allemaal om beren te waarschuwen dat je in de buurt bent. Ik liep zelf constant te klappen en te zingen en maar hopen dat de beren ons uit de weg gingen. Uiteindelijk in al die weken hadden we dus geen beer gezien. Wat ik ook wel weer jammer vond, omdat het natuurlijk ook heel gaaf is als je een beer in het wild ziet! We reden vele kilometers heen en weer over de Icefields Parkway en de Bow Valley Parkway. Tijdens onze laatste rit richting Banff waren we ’s morgens heel vroeg vertrokken. We reden over de Bow Valley Parkway en opeens zagen we in de verte een zwarte hond langs de kant van de weg liggen. We reden langzaam dichterbij en de hond stond op. Nu zagen we pas hoe groot hij was en dat het geen hond was, maar een echte wolf!

We waren gelijk helemaal hyper, want hoe gaaf is dat? Een wolf! We hadden de camper aan de zijkant van de weg geparkeerd en de wolf liep op ons af. Wolven jagen in groepen, maar deze was alleen. Misschien stond deze wel op de uitkijk en lagen zijn broers en zussen in de bossen te slapen. We zijn uiteraard niet uitgestapt, want wie weet wat die wolf gaat doen. Wel hebben we ons raampje een klein kiertje open gedraaid, zodat we wat foto’s konden nemen en het beest konden filmen. Het beest had hele doordringende ogen en keek ons ook constant aan. Hij liep maar een beetje om de camper heen en uiteindelijk ging hij weer op zijn plekje langs de kant van de weg liggen. Wij reden weer verder met genoeg foto’s en film van de wolf. In de informatieboekjes van de verschillende parken werd er vermeld dat ontmoetingen met wolven heel zeldzaam zijn in dit gebied en dat ze het graag wilden weten als je een wolf had gezien. Zo proberen ze een beetje bij te houden hoeveel wolven er leven in het gebied, waar ze zich ophouden en hoe ze eruit zien. Wij zijn toen in Banff gelijk naar een ranger station gereden en hebben onze film en foto’s laten zien. Deze wolf kwam ze niet bekend voor en de rangers waren erg enthousiast over onze film en foto’s.

Tijdens onze Canada reis hebben we dus geen één beer gespot, maar de ontmoeting met deze wolf in Canada was toch wel een leuk cadeautje aan het einde van onze vakantie!

Heb jij wel eens een wolf gespot in het wild?

 

 

You Might Also Like...

3 Comments

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  13 oktober 2015 at 07:25

  Indrukwekkende foto. Ik vind dat er wel een bepaalde dreiging van die wolf uit gaat. Ik zou daar niet graag staan.

  • Reply
   Patricia
   20 oktober 2015 at 09:11

   Gelukkig zaten we veilig in onze camper. Ik had hem niet graag tijdens één van onze wandelingen tegen gekomen 😉

 • Reply
  Marijke
  12 oktober 2015 at 10:26

  Wauw, die foto met die indringende ogen… indrukwekkend. En zo’n mooie volle staart! Ik wist niet dat wolven zo’n donkere kleur hadden. Beren hebben wij genoeg gezien (ook vooral vroeg in de de ochtend en bij het vallen van de avond). Wolven helaas nooit! Wel hebben we ze horen huilen ’s nachts. Stoer dat jullie die filmpjes en foto’s aan de rangers toonden! Tof idee voor een nieuwe rubriek trouwens, echt leuk bedacht!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.