Moods Lifestyle
Travel

Picture Story: wandeling naar Lame Rosse

 

Tijdens het reizen maken we altijd enorm veel foto’s. In de nieuwe serie “Picture Story” kies ik één van de vele reisfoto’s uit en vertel ik het verhaal achter de foto.

De foto van vandaag

Wandeling Lame Rosse Italië

Wat zie je op de foto?

Ik met mijn jongens bij mooie rode rotsformaties midden tussen het groen.

Waar is de foto gemaakt?

De foto is gemaakt bij de rotsformaties van Lame Rosse in Le Marche, Italië.

Het verhaal achter de foto

Een jaar geleden begonnen we aan een mooie en gemakkelijke wandeling naar Lame Rosse. Vanaf de dam bij Lago di Fiastra liepen we richting de rotsformaties. Het was die dag heel warm en dat maakte het wandelen ietwat moeizamer. We kwamen na een tijdje bij een splitsing en vanaf daar gingen we twijfelen. We hadden wel een beschrijving mee, maar wisten het toch niet zeker. Uiteindelijk zijn we via één van de paden verder gaan lopen. Ondertussen zagen we steeds meer wolken boven de vallei verschijnen. We gingen ons afvragen hoe ver het nog was naar Lame Rosse, maar omdat de wolken steeds dreigender werden zijn we toch weer omgekeerd. We liepen in rap tempo terug naar de auto en zodra we in de auto stapten begon het keihard te regenen. Het was echt een flinke wolkbreuk en daarbij donderde het ook nog eens. Blij dat we op tijd terug bij de auto waren!

Dit jaar gingen we het opnieuw proberen. Het was zonnig en erg heet, maar we gingen voor poging nummer twee! De auto weer geparkeerd bij de dam en vanaf daar begonnen we weer met de wandeling. Na een tijdje kwamen we weer bij de splitsing. Dit keer stond er een paaltje met een roodwitte markering en wisten we dat we vorige keer het goede pad hadden gekozen. We liepen verder en we kwamen bij het punt waar we de vorige keer waren omgekeerd. Nu liepen we verder en wat bleek? We waren de vorige keer maar een paar honderd meter verwijderd van de rotsen van Lame Rosse! Vanuit het bos stapten we over een rivierbedding vol met grind omhoog. Daar zagen we de rode rotsen al opdoemen. Een prachtig gezicht die rode rotsen tegen de blauwe lucht en het witte grind. We liepen tussen de rode rotsen en zochten een plekje om onze meegebracht lunch op te peuzelen. Wel in de schaduw, want in de zon was het niet uit te houden! Hierna nog even genoten van de omgeving en daarna weer terug gewandeld naar de auto.

Wil je meer weten over deze wandeling en nog meer mooie foto’s van dit gebied zien? Ik schreef een paar maanden geleden een artikel over deze wandeling. Het artikel kun je hier teruglezen.

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.