Moods Lifestyle
Telluride
Travel

Picture Story: Telluride in Colorado

Tijdens het reizen maken we altijd enorm veel foto’s. In de serie “Picture Story” kies ik één van de vele reisfoto’s uit en vertel ik het verhaal achter de foto.

Wat zie je op de foto?

Een stadje in een groene vallei midden tussen de bergen.

Waar is de foto gemaakt?

Deze foto is gemaakt boven op één van de omliggende bergen in de staat Colorado. Het stadje beneden in de vallei is Telluride.

Het verhaal achter de foto

Een paar jaar geleden maakten we opnieuw een rondreis door het westen van de Verenigde Staten. Vooraf hadden we een mooie route uitgestippeld. Aankomst en vertrek was Las Vegas en daartussen bezochten we de vele nationale parken in de buurt. Voor de afwisseling wilden we ook een stukje van de zuidwest hoek van Colorado meepakken. De parken tussen Las Vegas en Colorado (o.a. Zion NP, Bryce Canyon NP, Capitol Reef NP, Monument Valley, Arches NP) staan vooral bekend om de prachtige roodkleurige rotsformaties. We wilden ook wel een gedeelte bezoeken met wat meer groen.

Vanuit Monument Valley reden we richting Cortez (Mesa Verde NP). Daarna reden we een groot gedeelte van de San Juan Skyway met de gezellige westernstadjes Durango, Silverton en Ouray. Aan de oostkant van de San Juan Skyway ligt het stadje Telluride, een oud mijnstadje ingeklemd tussen de groene bergen. De camper parkeerden wij op een parkeerplaats aan het begin van het stadje. Vanaf hier loop je via een mooi wandelpad langs een riviertje naar het centrum van de stad. De plaats ligt op een hoogte van ruim 2600 meter boven zeeniveau.

Telluride heeft een mooi skigebied en vooral in de winter komen er veel toeristen om te genieten van de sneeuw. In de zomer worden er veel festivals georganiseerd. In de omgeving vind je ook twee mooie watervallen, Bridal Veil Falls en Ingram Falls. Telluride trekt ook een aantal beroemdheden aan. Onder andere Oprah Winfrey en Tom Cruise schijnen hier een huis te hebben. Wij hebben goed rondgekeken, maar zijn ze helaas niet tegengekomen. Het centrum is klein en goed te belopen. Je vindt hier genoeg leuke winkeltjes en goede restaurants. Vergeet ook niet naar de bakkerij “Baked in Telluride” te gaan. Een algemeen begrip in deze plaats en ze verkopen hier de heerlijkste broodjes die je ter plekke kunt oppeuzelen of mee kunt nemen.

In Telluride is er gratis vervoer geregeld. De “Galloping Goose” is een busroute die een rondje rijdt door het hele stadje. Daarnaast kun je met de gratis gondola naar Mountain Village. In de winter een prachtig skiresort en in de zomer kun je er schitterende wandelingen maken door de natuur.

Ken jij Telluride en de San Juan Skyway al?

 

 

You Might Also Like...

6 Comments

 • Reply
  Mariska
  25 januari 2016 at 09:31

  Coole foto en wat moet dat een gave reis zijn geweest! Wauw 😀

  • Reply
   Patricia
   26 januari 2016 at 10:23

   Thanks! Ja, het was inderdaad een geweldige reis!

 • Reply
  Narelle | wegvanhetnoorden.nl
  25 januari 2016 at 08:52

  Ook nog nooit van gehoord! 😉 Bijzonder dat het zo dicht bij die rode en droge gebieden ligt. Mooie foto!

  • Reply
   Patricia
   26 januari 2016 at 10:24

   Dank je wel! Het was ook echt een fijne afwisseling na al die rode en droge gebieden. Je bent even in een heel andere wereld!

 • Reply
  Marijke
  25 januari 2016 at 08:16

  Ik had hier nog nooit van gehoord, maar wat een zicht 🙂 daar heb je inderdaad wel genoeg groen mee! Hele mooie foto!

  • Reply
   Patricia
   26 januari 2016 at 10:24

   Dank je wel Marijke! Al dat groen was een welkome afwisseling na de vele rode en droge gebieden!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.