Moods Lifestyle
Stegastein Aurland
Travel

Picture Story: Stegastein, uitzicht op grote hoogte!

Tijdens het reizen maken we altijd enorm veel foto’s. In de nieuwe serie “Picture Story” kies ik één van de vele reisfoto’s uit en vertel ik het verhaal achter de foto.

Wat zie je op de foto?

Mijn jongste zoon die door een glazen plaat zo de diepte inkijkt en ikzelf in de weerspiegeling van het glas die daar dan een foto van maakt!

Waar is de foto gemaakt?

De foto is gemaakt hoog boven het dorp Aurland in Noorwegen wat je in de diepte ziet liggen.

Het verhaal achter de foto

We zijn al vaak in Noorwegen geweest en elke keer als we in de buurt van Aurland zijn dan rijden we richting het uitzichtpunt Stegastein. Op weg nummer 243 tussen de dorpen Aurland en Lærdal  vind je een modern bouwwerk hoog tegen de berg gebouwd. Het steekt een heel stuk uit en als je over de houten planken naar het einde loopt dan wordt het uitzicht steeds mooier. Aan het einde van de “loopplank” is schuin een glazen plaat geplaatst. De houten loopplank verdwijnt hierna in de diepte waardoor je het gevoel hebt om naar beneden te vallen. Elke keer als ik daar op het randje sta krijg ik toch een beetje een griezelig gevoel. De kinderen mogen van mij ook absoluut niet tegen het glas aanleunen. Ik ben altijd bang dat het dan net loslaat, je weet maar nooit! De lengte van het uitzichtpunt is  30 meter en het is 4 meter breed. Het uitzichtpunt hangt ongeveer 640 meter boven het fjord. Ondanks dat het een beetje griezelig kan zijn (je moet echt geen hoogtevrees hebben hier!) is het uitzicht op de Aurlandsfjord en de omringende bergen adembenemend. Wat een prachtige natuur in Noorwegen!

Oh en nog een leuk weetje. De openbare toiletten die hier vlakbij Stegastein staan zijn laatst verkozen tot één van de meest prachtig gelegen openbare toiletten ter wereld! Het is maar dat je het weet.

Heb jij wel eens van het uitzicht genoten op Stegastein bij Aurland?

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.