Moods Lifestyle
Otternes
Travel

Picture Story: Otternes in Noorwegen

Tijdens het reizen maken we altijd enorm veel foto’s. In de serie “Picture Story” kies ik één van de vele reisfoto’s uit en vertel ik het verhaal achter de foto.

Wat zie je op de foto?

Een doorkijkje naar een paar schilderachtige oude houten huisjes.

Waar is de foto gemaakt?

De foto is gemaakt in Otternes, een klein museum van oude boerderijen in Noorwegen.

Het verhaal achter de foto

Tijdens onze Noorwegen reis in 2012 verbleven we in een prachtig huis in het plaatsje Flåm aan de Aurlandsfjord. Niet ver van Flåm ligt het openluchtmuseum Otternes Bygdetun. Vroeger was dit een klein dorpje bestaande uit een aantal boerderijen. Het dorpje is nu helemaal verlaten en omgetoverd tot een openluchtmuseum. Voor toeristen een mooie plek om te bezoeken en te bekijken hoe de mensen hier vroeger geleefd hebben. Mocht je Noorwegen aandoen en in de buurt komen van de plaatsen Flåm en/of Aurland dan is het echt aan te raden om een bezoek te brengen aan Otternes!

Het museum bestaat uit 27 verschillende gebouwen, allemaal met hun eigen functie. Alle gebouwen liggen op een heuvel met een schitterend uitzicht over het plaatsje Flåm en de Aurlandsfjord. Met een genummerde plattegrond kun je zelf alle gebouwen bekijken en hou je van fotograferen dan zit je hier prima. Je kunt er namelijk geweldig mooie (detail)foto’s maken. Ook voor kinderen een erg leuk en interessant uitje waarbij ze gelijk wat leren over het traditionele Noorse leven. De oudste gebouwen dateren van rond het jaar 1700!

Je kunt plaats nemen op één van de houten bankjes buiten en genieten van wat drinken en een heerlijke Noorse wafel met jam. In de zomerperiode kun je onder meer zien hoe er vroeger brood (flatbrød) werd gebakken en bier werd gebrouwen.

Indien je zelf gaat rondlopen met een plattegrond dan is de entreeprijs 50 NOK (ongeveer € 5.25) en wil je een begeleide tour dan zijn de kosten 80 NOK (ongeveer € 8.50). Meer informatie over Otternes Farm kun je vinden op deze website.

 

 

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.