Moods Lifestyle
oldtimers
Travel

Picture Story: Oldtimers in Vieussan

Tijdens het reizen maken we altijd enorm veel foto’s. In de serie “Picture Story” kies ik één van de vele reisfoto’s uit en vertel ik het verhaal achter de foto.

Wat zie je op de foto?

Een sfeervol dorpje met oude huizen en op de voorgrond verschillende oldtimers.

Waar is de foto gemaakt?

Deze foto is gemaakt bij het plaatsje Vieussan in het Franse departement Hérault.

Het verhaal achter de foto

In het voorjaar van 2014 zijn we in het voorjaar twee weken naar het zuiden van Frankrijk geweest. We verbleven op een mooie kleinschalige camping (Mas de Messier) in St. Felix de L’Heras ten noorden van de plaats Lodéve. De camping waar we met eigen tent stonden is trouwens een echte aanrader. Midden in de natuur, kleinschalig, veel privacy op de plekken, een fijn zwembad en je kunt drie keer per week ook genieten van een heerlijke maaltijd. Kijk voor meer informatie over deze camping op hun website.

Vanaf de camping konden we alle kanten op. De omgeving is hier prachtig en er is genoeg te zien en te doen. Met de auto gingen we op pad om een dagtocht in de omgeving te maken. We bezochten diverse stadjes en op het kiezelstrand van het schilderachtige plaatsje Roquebrun hielden we een picknick. Hierna reden we verder richting het dorpje Vieussan. Opeens zagen we aan de kant van de weg in een weiland allemaal oude oldtimers staan. De kinderen begonnen te gillen dat ze de auto’s van dichtbij wilden bekijken en mijn man deed net zo hard met ze mee. Twee minuten later hadden we de auto ergens geparkeerd en liepen we tussen de oldtimers door.

Met het dorpje Vieussan op de achtergrond bewonderden we de vele auto’s. Ook stonden er een paar oude legervoertuigen wat de jongens natuurlijk ontzettend cool vonden. Al snel was ik mijn man kwijt, maar ik wist al waar ik moest zoeken. Aangezien hij een grote liefhebber is van de Ford Mustang kon ik hem al snel terugvinden bij een prachtig exemplaar. Na heel veel foto’s van de Ford Mustang en andere oldtimers liepen we weer richting onze eigen auto. Onderweg bekeken we nog even een splinternieuwe en knalrode Ferrari die langs de kant van de weg stond. Ook niet verkeerd! Hierna vervolgden we onze rondrit door het prachtige gebied. Het bezoekje aan de oldtimers in het veld bij Vieussan was een leuke verrassing!

Houden jullie ook van oldtimers?

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.