Moods Lifestyle
Murchison River
Travel

Picture Story: Bootje varen op de Murchison River

Tijdens het reizen maken we altijd enorm veel foto’s. In de nieuwe serie “Picture Story” kies ik één van de vele reisfoto’s uit en vertel ik het verhaal achter de foto.

Wat zie je op de foto?

Een aantal pelikanen en wat meeuwen aan de rand van een rivier. Op de achtergrond de camping waar wij verbleven.

Waar is de foto gemaakt?

De foto is gemaakt in Kalbarri, Western Australia, vanuit een bootje op de Murchison River.

Het verhaal achter de foto

Tijdens onze rondreis door het westen van Australië verbleven wij ook twee nachten in het plaatsje Kalbarri. Naast het bezoeken van het Kalbarri National Park, een wandeling langs de kliffen bij de kust en een bezoek aan Rainbow Jungle (een prachtige tuin vol met mooie vogels) hadden we het sublieme idee om in de namiddag een bootje te huren. Een stukje varen over de Murchison River zagen we wel zitten. Bij de verhuurlocatie van het bootje kregen we een zwemvest mee voor onze zoon. Er stond een bord met een plaatje van de rivier en de meneer die de bootjes verhuurde legde uit dat we moesten uitkijken voor zandbanken en waar we wel en niet mochten varen.

Het had handig geweest als we een soort van kaartje meekregen op de boot, want op de terugweg ging het helaas mis. We hadden een mooie route gevaren en zagen onderweg verschillende soorten vogels en pelikanen. Op de terugweg stond er een stevige wind en het duurde dan ook niet lang of we zaten vast op een zandbank. En ook echt goed vast! Raymond moest uit de boot springen om de boot te duwen, maar eigenlijk was dat best spannend, want we wisten niet of er krokodillen in deze rivier zaten! We kwamen echter geen millimeter verder, dus Raymond is er toch uitgesprongen. Steeds maar duwen en duwen, maar door de stevige wind ging de boot niet vooruit. Ondertussen zat onze zoon met een grote lach op zijn gezicht. Hij had het prima naar zijn zin, maar wij waren iets minder vrolijk.

Gelukkig na een hele poos ging de wind wat meer liggen en kon Raymond de boot uit de zandbank duwen. Wat een opluchting! Snel terugvaren naar het startpunt waar we de boot net op tijd weer in konden leveren. Bij navraag bleken er hier in deze rivier gelukkig geen krokodillen te zitten!

Zijn jullie ooit wel eens gestrand met een bootje?

 

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.