Moods Lifestyle
Travel

Picture Story: Koala in de Australia Zoo

Tijdens het reizen maken we altijd enorm veel foto’s. Ik dacht al langer na over een nieuwe rubriek. In de nieuwe serie “Picture Story” kies ik één van de vele reisfoto’s uit en vertel ik het verhaal achter de foto.

De foto van vandaag

Australia Zoo

Wat zie je op de foto?

Op de foto zie je één van de bijzondere buideldieren van Australië. Een vrouwtjeskoala met jong.

Waar is de foto gemaakt?

Hoewel we ook koala’s in het wild hebben gezien is deze foto genomen in de Australia Zoo ten noorden van Brisbane.

Het verhaal achter de foto

Na onze rondreis door het westen en noorden van Australië kwamen we aan het einde van onze reis aan in het zuiden van Queensland. We hadden net een overnachting gehad in het leuke plaatsje Noosa en gingen op weg naar onze laatste overnachtingsadres in Australië, Brisbane. Onderweg van Noosa naar Brisbane rij je langs de Glasshouse Mountains en je kunt daar in plaats van de Bruce Highway de Steve Irwin Way pakken. Deze weg komt langs de Australia Zoo, bekend van Steve Irwin (The Crocodile Hunter). Hij was een enthousiaste dierenkenner en natuurbeschermer en maakte verschillende tv-series en documentaires. Helaas kwam hij voortijdig aan zijn einde door de steek van een pijlstaartrog in september 2006.

Nog geen jaar later waren wij dus op reis door Australië en besloten we om een bezoek te brengen aan de Australia Zoo. We keken op Animal Planet altijd de afleveringen van The Crocodile Hunter en we wilden wel eens een kijkje nemen in zijn dierentuin. We parkeerden onze auto op een enorme parkeerplaats welke naast de dierentuin is gelegen. De parkeerplaats was bijna helemaal vol en het was dan ook gigantisch druk in de dierentuin. Het bleek dus dat we precies de dag hadden uitgekozen van de verjaardag van Bindi Irwin, de dochter van Steve. Dit wordt elk jaar uitbundig gevierd. Dit hadden we eerder moeten weten, want dan hadden we een bezoek aan de dierentuin waarschijnlijk overgeslagen.

Er was van alles georganiseerd voor kleine kinderen en er was in het Crocoseum (een opluchttheater waar ze ook shows verzorgen met wilde dieren) een optreden gaande van het Australische popduo The Veronicas. Het was overal een enorm lawaai en superdruk. Dit en de intense hitte zorgde ervoor dat wij de dierentuin niet echt goed konden beleven. We hebben wel wat dieren gezien, rondgelopen tussen de wallabies en de kangoeroes, mooie vogels gezien en een koala geaaid. We hebben een show gezien in het Crocoseum, maar de krokodillen waren ook lamlendig van de hitte en de drukte waarschijnlijk. Ze waren heel erg duf en bewogen nauwelijks. In de tv-series waren ze altijd veel actiever!

We liepen na een tijdje weer rustig terug richting de uitgang en gingen nog even bij een paar inheemse vogels kijken. Kevin was ook al een beetje moe, had het warm en zat op de rug van Raymond. Niet veel later moest Kevin overgeven. Hij (en Raymond) zaten helemaal onder! Daarna liepen we zo snel mogelijk terug naar de auto. Daar aangekomen zoveel mogelijk met handdoeken alles schoongemaakt. Kevin in zijn autostoeltje gezet en hij sliep gelijk. Daarna stapten wij ook in de auto en zodra we zaten zagen we in de voorruit een enorme scheur zitten! We hadden eerst een heel klein pitje in de voorruit, maar door de verzengende hitte is dit waarschijnlijk gaan uitzetten. Het was wel even spannend om met die scheur in de voorruit nog een heel eind te rijden (blijf heel, alsjeblieft!). Gelukkig hadden we een uitgebreide verzekering afgesloten, dus we hebben de auto zonder problemen weer in kunnen leveren in Brisbane. De rit vanaf de dierentuin naar het hotel in Brisbane was ook nog verschrikkelijk, omdat we midden in de spits terecht kwamen. Moe en uitgeput kwamen we ’s avonds laat bij ons hotel aan. Twee maanden lang hebben we een topvakantie gehad en op de één na laatste dag hadden we alleen maar pech!

Gelukkig hebben we allemaal goed geslapen en hadden we daarna nog een hele dag in Brisbane om bij te komen. Kevin voelde zich weer prima en we hebben genoten van de mooie stad! Ons hotel lag in South Bank en vanaf hier wandel je zo het centrum in.

Hebben jullie ook wel eens zo’n pechdag gehad tijdens jullie reizen?

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.