Moods Lifestyle
Travel

Picture Story: Khan El-Khalili in Caïro

Tijdens het reizen maken we altijd enorm veel foto’s. Ik dacht al langer na over een nieuwe rubriek. In de nieuwe serie “Picture Story” kies ik één van de vele reisfoto’s uit en vertel ik het verhaal achter de foto.

De foto van vandaag

Khan El-Khalili

Wat zie je op de foto?

Op de foto zie je prachtige handgemaakte oosterse lampen.

Waar is de foto gemaakt?

De foto is gemaakt in de beroemde Khan El-Khalili bazaar in Caïro, de hoofstad van Egypte.

Het verhaal achter de foto

In maart 2009 ging ik voor mijn werk op studiereis naar Egypte. Met een grote groep reisagenten bezochten we verschillende bezienswaardigheden in Caïro. Uiteraard bezochten we de piramiden van Gizeh, het Egyptisch museum en we brachten een bezoek aan de grootste soek ter wereld, Khan El-Khalali. In groepjes hadden we ongeveer anderhalf uur de tijd om hier rond te lopen en te shoppen. Het voelde niet echt heel prettig om hier in dit gebied rond te lopen. Twee weken eerder was er net een bomaanslag geweest op deze plek (op 22 februari 2009) waarbij één toerist overleed en meerdere gewond raakten en nu liepen wij hier rond. Daarbij liep ik in een groep met alleen maar meiden en dat is ook niet echt aan te raden. Van alle kanten werden we door mannen toegeroepen en dan voelden we ook nog steeds een hand op onze billen of borsten. Snel deed ik mijn zonnebril op, zodat ik in ieder geval geen oogcontact hoefde te maken. Nors vooruit blijven kijken maar en verder lopen. Dat ging ook maar moeizaam, omdat je aan alle kanten bijna de winkeltjes in getrokken werd door overenthousiaste verkopers.

Ons groepje had het al snel gezien en we liepen zo snel mogelijk weer terug naar het plein waar we moesten wachten op de rest van de groep. Onderweg kwamen we nog wel door een mooie poort met aan beide zijden twee prachtige winkels met oosterse lampen. De zon kwam net boven de gebouwen uit en scheen op een paar schitterende bolle lampen. Dit was echt even een sprookjesachtig gezicht en we bleven dan ook heel even stil staan. Helaas werden we gelijk weer aangeklampt door mannelijke verkopers, dus snel zijn we weer verder gelopen. Ik nam nog wel een foto van dit mooie stukje bazaar. Een paar minuten later zaten we heerlijk in het zonnetje op een bankje op het plein te wachten totdat alle andere reisagenten weer terug waren van hun wandeling door de souk. Lang wachten hoefden we niet,want vrijwel alle vrouwelijke reisagenten hadden er snel genoeg van en kwamen ons vergezellen op het plein!

Zijn jullie wel eens in de Khan El-Khalili bazaar geweest? Hoe hebben jullie dat ervaren?

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Vlijtig Liesje
    6 oktober 2015 at 12:46

    Ik ben er nooit geweest, maar vind het een prachtige foto van al die lampen!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.