Moods Lifestyle
Nitmiluk National Park
Travel

Picture Story: Nitmiluk National Park helikoptervlucht

Tijdens het reizen maken we altijd enorm veel foto’s. In de serie “Picture Story” kies ik één van de vele reisfoto’s uit en vertel ik het verhaal achter de foto.

Wat zie je op de foto?

Een luchtfoto van een enorm groot gebied met een kloof, wat bootjes op het water en een gebouw met een parkeerplaats.

Waar is de foto gemaakt?

Deze foto is gemaakt vanuit een helikopter boven de Katherine Gorge in het Nitmiluk National Park in Australië.

Het verhaal achter de foto

We waren ongeveer vier weken bezig met onze rondreis door Australië toen we aankwamen in het plaatsje Katherine. We gingen hier een boottocht maken door het Nitmiluk National Park. Vooraf hadden we al wat opgezocht over dit park en alhoewel het vrij toeristisch is besloten we toch om mee te gaan met een boottocht door de eerste paar kloven van het park. Het land is oorspronkelijk van de Jawoyn aboriginals en zij beheren dit park samen met de Parks and Wildlife Commission of the Northern Territory. De Katherine Gorge is een enorm litteken in het landschap en bestaat uit meerdere kloven achter elkaar. Met de populaire twee uur durende boottocht bezochten we het de eerste twee gedeelten van de kloof.

We hadden een paar dagen van te voren al plaatsen gereserveerd voor een bepaald tijdstip. Aangekomen bij het bezoekerscentrum haalden we onze kaartjes op en daar bleek dat er nog een plekje vrij was voor een tochtje per helikopter. Tijdens onze rondreis door Australië hebben Raymond en ik af en toe individueel een excursie gedaan terwijl de ander dan bij onze zoon Kevin bleef. Ik had net al een geweldige rondvlucht achter de rug over de Bungle Bungles, hele gave en bijzondere rotsformaties in een verlaten landschap. Nu was het weer Raymond’s beurt! We boekten voor hem het laatste plekje op deze vlucht en daarna moesten we naar het startpunt van de boottocht. De boottocht zou twee uur duren en daarna had Raymond precies 10 minuten de tijd om van de boot naar het vertrekpunt van de helikopter te komen.

De tocht door de kloof was echt heel erg mooi. Aan het eind van de eerste kloof moesten we een stukje over land om vervolgens in een andere boot te stappen waarmee we weer een stukje verder de kloof in gingen. Op de terugweg zag iemand in onze boot opeens aan de kant een grote krokodil liggen. Alle toeristen in de boot waren gelijk helemaal lyrisch (waarschijnlijk was het hun eerste krokodil die ze zagen) en hierdoor draaide de boot weer om zodat de toeristen een beter zicht hadden op het beest.

Wij hadden al vier weken reizen achter de rug en al ontelbaar veel krokodillen gezien, dus deze ene deed ons (op dit moment!) niet zo veel. We werden erg zenuwachtig, omdat Raymond op tijd moest zijn voor de tocht per helikopter. Wij bleven netjes op onze plekken zitten, terwijl alle andere mensen in de boot honderden foto’s maakten van de krokodil. Raymond werd steeds zenuwachtiger. Uiteindelijk ging iedereen weer zitten en ging de boot weer verder naar het eindpunt.

Nog voor het aanmeren van de boot gaf Raymond mij de sleutels van de camper, zodat ik met onze zoon rustig naar de camper kon lopen. Zodra de boot was aangemeerd rende Raymond de benen uit zijn lijf! Hij had nog maar twee minuten en moest best nog een afstandje overbruggen. Gelukkig had hij het net op het nippertje gehaald en kon hij nog mee. Wat een geluk!

De helikoptertocht was schitterend! Het is bijna niet te bevatten hoe enorm groot het gebied is. In de wijde omgeving zie je verder helemaal niets dan alleen maar het mooie landschap. De helikopter vloog een half uur lang over het gebied met de verschillende kloven, poeltjes en watervallen. Ook landde de helikopter nog even, zodat de passagiers even de benen konden strekken en een stukje konden wandelen. Raymond kwam erg enthousiast weer terug in de camper waar Kevin en ik zaten te wachten. We gingen weer op weg naar ons volgende avontuur!

Wil je meer weten over de mogelijke boottochten en helikoptervluchten in de Katherine Gorge? Kijk dan eens op de website van Nitmiluk Tours.

 

 

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.