Moods Lifestyle
Travel

Picture Story: Grand Canyon North Rim, klein probleempje!

Tijdens het reizen maken we altijd enorm veel foto’s. Ik dacht al langer na over een nieuwe rubriek. In de nieuwe serie “Picture Story” kies ik één van de vele reisfoto’s uit en vertel ik het verhaal achter de foto.

De foto van vandaag

Grand Canyon North Rim

Wat zie je op de foto?

Een doorkijkje op de immense kloof in het westen van de Verenigde Staten.

Waar is de foto gemaakt?

Point Imperial Lookout op de Grand Canyon North Rim.

Het verhaal achter de foto

Voor onze tweede reis naar het westen van de Verenigde Staten besloten we een bezoek te brengen aan de North Rim van de Grand Canyon. We waren tijdens een eerdere reis al eens bij de South Rim geweest. We vonden dat prachtig, maar het was er wel enorm druk. Ook wilden we de Grand Canyon weleens vanaf de andere kant bezichtigen. Zo gezegd, zo gedaan! Met onze camper reden we naar de North Rim en onderweg reden we door een mooi en verlaten landschap. Veel bossen en sommige stukken van het bos waren zwartgeblakerd door eerdere bosbranden. Hier en daar schoten alweer verse groene sprieten uit de grond.

De North Rim wordt veel minder bezocht dan de South Rim en voelt daardoor een stuk minder toeristisch aan. Wil je meer weten over de verschillende uitzichtpunten op de North Rim? Ik schreef hier eerder al een artikel over. Wij kwamen wat later in de middag aan op de camping in het park en hadden vooraf in Nederland al een mooi plekje gereserveerd. Door de bomen konden we al een klein stukje van de Grand Canyon zien. We besloten om met de camper alvast naar een paar mooie uitzichtpunten te rijden en wie weet konden we nog een mooie zonsondergang zien!

We gingen op pad en genoten van de omgeving totdat we bij een tweede uitzichtpunt (Vista Encantada) weer in de camper stapten. We zaten klaar om verder te rijden, maar de motor wilde niet meer starten! We hadden geen mobiel bereik, we stonden erg afgelegen en geen garage in de buurt. We stonden een hele tijd te bedenken wat we moesten doen, want er was niemand in de buurt. Uiteindelijk kwam er een Amerikaans stel en gelijk gevraagd of ze startkabels hadden, maar zij reden in een huurauto en hadden dus ook geen startkabels. Ze vertelden wel dat ze nog bij één uitzichtpunt gingen kijken en daarna zouden ze terugrijden naar de camping en daar waarschuwen dat wij hier met pech stonden. Dat zou nog wel even duren voordat er hulp zou komen, want de camper lag 25 kilometer terug. We hadden de generator van de camper even aangezet, want deze zou de accu weer even wat opladen. Na een paar minuten hield de generator er ook mee op, omdat er minder dan een kwart benzine in de tank zat (dan slaat de generator automatisch uit). Gelukkig waren die paar minuten lang genoeg om de accu weer een beetje op te laden en konden we de motor weer starten!

We zijn snel en zonder te stoppen gelijk terug gereden naar de camping (circa 20 km). Daar konden we gelukkig weer benzine verkrijgen tegen een veel hoger tarief, omdat het zo afgelegen ligt. Dat maakte op dat moment echter weinig uit. We waren al lang blij dat we weer terug bij de camping waren en niet hoefden te wachten op hulp bij dat uitzichtpunt!

Hebben jullie ook wel eens tijdens een reis stilgestaan met een auto of camper?

 

You Might Also Like...

5 Comments

 • Reply
  Narelle | wegvanhetnoorden.nl
  4 november 2015 at 20:12

  Oei, spannend zeg. In sommige gebieden kan je zo alleen zijn! En dan ook nog geen telefoonbereik… Het geeft altijd wel een bepaalde spanning, maar je zit er natuurlijk niet op te wachten dat er écht iets gebeurt. Wij hebben het gelukkig nog niet meegemaakt.

  Nog even over de foto: de North Rim lijkt me super mooi! De South Rim is ook prachtig, maar wel toeristisch helaas.

  Leuke blog heb je trouwens!

  • Reply
   Patricia
   4 november 2015 at 20:38

   Hoi Narelle, bedankt voor je reactie! Ja het was echt even heel spannend. Het had ook niet veel langer moeten duren, anders was ik echt in paniek geweest, haha!
   Ja, de North Rim vonden wij ook echt supermooi en heerlijk rustig! Mochten jullie weer die kant op gaan dan is dit zeker aan te raden!
   En bedankt voor het compliment! Ik heb even snel een blik geworpen op jullie blog. Ziet er ook goed uit! Ga morgen even verder kijken. Ik zie al dat jullie Amerika fan zijn 🙂

 • Reply
  Bianca
  3 november 2015 at 11:21

  Leuke rubriek het verhaal achter de foto. Dat moet wel spannend geweest zijn. Ik weet hoe afgelegen het in de VS op sommige plaatsen is. Gelukkig is het goedgekomen 🙂

  • Reply
   Patricia
   3 november 2015 at 11:28

   Thanks Bianca! Ja, het was inderdaad best even spannend. We waren ontzettend opgelucht dat we uiteindelijk toch gewoon weg konden rijden!

 • Reply
  Marijke
  2 november 2015 at 21:41

  Ooh, wat een verhaal. Ik zag het helemaal niet aankomen toen ik die mooie foto zag 😉 Gelukkig is het nog redelijk snel opgelost, maar ik zou toch ook even met de handen in het haar zitten! Maar jullie hebben vast wel lang van dit mooie zicht kunnen genieten 😉

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.