Moods Lifestyle
Travel

Picture Story: Bizons veroorzaken file!

Tijdens het reizen maken we altijd enorm veel foto’s. Ik dacht al langer na over een nieuwe rubriek. In de nieuwe serie “Picture Story” kies ik één van de vele reisfoto’s uit en vertel ik het verhaal achter de foto.

De foto van vandaag

Bizons

Wat zie je op de foto?

Een hele grote bizon familie die aan het grazen is van het sappige groene gras.

Waar is de foto gemaakt?

Deze foto is gemaakt op de toegangsweg naar de North Rim van de Grand Canyon in de Verenigde Staten.

Het verhaal achter de foto

Nadat we twee nachten op de North Rim hadden verbleven met onze camper was het weer tijd om verder te rijden naar onze volgende bestemming. Er is maar één toegangsweg naar de North Rim, dus deze moeten we weer helemaal af rijden om op de andere weg te komen die ons naar het plaatsje Page zou brengen. We reden over de weg langs bossen en weiden en kwamen bij een bocht in de weg. Opeens zagen we een hele kudde bizons grazen in de wei naast de weg. Hoe cool is dat?

Wij waren echter niet de enigen die dat dachten. Alle reizigers die ook op deze ochtend weer verder reisden naar hun volgende bestemming stonden stil op de weg om de kudde bizons te bewonderen. Het was een flinke lange rij met allemaal auto’s en grote campers die allemaal schots en scheef geparkeerd stonden. Wij bekeken de mooie beesten vanuit onze camper en zijn daarna even kort buiten bij de camper gaan staan. Heel veel andere reizigers stonden echter langs de rand van de wei en een aantal gingen steeds dichterbij om goede foto’s te maken. Dit kan natuurlijk levensgevaarlijk zijn, omdat er ook bizon jonkies bij waren. Een aantal grote bizons schudden met hun hoofden en maakten al grommende geluiden. Wij bleven niet al te lang staan kijken en wilden de beesten lekker hun gang laten gaan. Snel stapten we weer in onze camper en reden voorzichtig langs de lange rij auto’s en camper. Op naar onze volgende bestemming!

Hebben jullie wel eens bizons in het wild gezien?

 

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Marcella
  8 december 2015 at 21:42

  Wij zagen vooral bizons in Yellowstone, echt te gek! Ook daar stonden regelmatig files, omdat iedereen naar de bijzondere dieren wilde kijken. Wij kregen er ook geen genoeg van, wat een mooie dieren! <3

  • Reply
   Patricia
   9 december 2015 at 14:57

   O ja, Yellowstone ben ik nog nooit geweest, maar daar zou ik ook graag nog een keer naar toe willen. Lijkt me prachtig!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.