Moods Lifestyle
Travel

Travel Tip: Ontdek Nambung National Park in West-Australië!

Nambung National Park ligt in Western Australia. Vanaf de stad Perth is het ongeveer drie uur rijden naar het noorden over de Indian Ocean Drive naar dit sprookjesachtige park. Indien je ’s ochtends vroeg vertrekt let dan goed op de kangoeroes die de weg willen oversteken! Je auto of camper laat je achter op de parkeerplaats en na een korte wandeling sta je midden in dit bijzondere landschap. Vanuit de gele zandduinen rijzen de rotspieken de lucht in; The Pinnacles. Er staan duizenden van deze pieken verspreid over het park. De Pinnacles bestaan uit schelpen en zijn miljoenen jaren geleden gevormd toen dit gebied nog onder ze zeespiegel lag.

Galah’s

Het is aan te raden om te overnachten in het kleine vissersdorpje Cervantes en aan het einde van de middag of vroeg in de ochtend een bezoek te brengen aan dit park. Het licht is dan precies goed om prachtige foto’s te maken. Als je vroeg in de ochtend dit park gaat verkennen dan heb je vrijwel alle Pinnacles voor jezelf! Terwijl wij door dit bijzondere landschap liepen kregen we gezelschap van twee prachtige Galah’s, ook wel roze kaketoes genoemd. De Galah is één van de meest voorkomende kaketoes in Australië. We konden deze mooie vogels goed van dichtbij bewonderen. Ze trokken zich niets van ons aan en soms leek het wel of ze even aan het poseren waren voor de foto’s!

In de omgeving van het park liggen meerdere verlaten witte zandstranden waar je prima kunt zwemmen, surfen en snorkelen. Wij hebben dit park bezocht tijdens onze roadtrip van Perth in Western Australia naar Darwin in de Northern Territory, maar het is ook mogelijk om een excursie te boeken voor één of twee dagen vanuit Perth.

Wie van jullie heeft ook wel eens dit park bezocht? Wat vonden jullie er van? Ik hoor het graag!

Liefs, Patries

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.