Moods Lifestyle
Travel

Moodspiration #5: Italië, Engeland en Canada

Moodspiration!

Een portie inspiratie om je in de juiste travelmood te brengen. Dit kan van alles zijn, maar het heeft altijd met reizen te maken. Accommodaties, interessante reisbestemmingen, nationale parken, excursies, mooie stranden, spectaculaire steden, indrukwekkende reisfotografie, nieuwe reisgadgets etc. De wereld is groot, er valt nog zo veel te ontdekken!

Moodspiration #5

Deze week aandacht voor vijf dorpjes in Italië, het Eden project in Cornwall en slapen in een bol boven de grond in Canada! Be inspired!

Cinque Terre in Italië

Ik ben dol op schilderachtige dorpjes. Cinque Terre aan de Ligurische kust in Italië bestaat uit vijf dorpjes, de één nog schilderachtiger dan de ander! In 1997 zijn deze vijf pareltjes opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De vijf dorpjes zijn Monterosso al Mare, Manarola, Vernazza, Corniglia en Riomaggiore. Monterosso al Mare is het grootste dorp met circa 1600 inwoners.

Hou je van wandelen? Er lopen verschillende wandelpaden die de dorpjes met elkaar verbinden. Het zijn prachtige wandelpaden met een fenomenaal uitzicht op zee en er zijn veel boomgaarden waar je tussendoor loopt. Wandelen is vooral aan te raden in het voorjaar of najaar, omdat de temperatuur midden in  de zomer aardig hoog kan stijgen.

De dorpjes zijn allen gebouwd bovenop de rotsen en kliffen. Ze zijn zeer fotogeniek door hun ligging, de pastelkleurige huizen en de vele vissersbootjes. In elk dorpje vind je gezellige restaurantjes waar je kunt genieten van de bekende en overheerlijke Italiaanse keuken.

Cinque Terre heeft een prima combinatie van zon, zee, gezellige dorpjes, fijne restaurants, heuvels met wijn- en boomgaarden en wandelpaden. In het hoogseizoen stromen de dorpjes rond 10.00 uur al vol met toeristen. Ga zo vroeg mogelijk en ontdek de nauwe gezellige straatjes, voordat het te druk is.

De dorpjes zijn vrij lastig te bereiken. Er zijn maar weinig parkeerplaatsen en deze zijn ook vrijwel altijd vol. Je kunt de auto parkeren in Levanto en vanaf daar de trein nemen naar één van de dorpjes.

Eden Project in Cornwall

Mocht je ooit in Cornwall zijn met regenachtig weer (ik was daar ooit en had 5 dagen lang regen…) en je wilt ergens schuilen breng dan eens een bezoek aan het Eden Project! Dit is een grote botanische tuin. Het project bestaat uit grote witte koepels waaronder zich twee enorme kassen bevinden. Vanaf 17 maart 2001 is het geopend voor publiek. Misschien herken je de witte koepels ook wel van de James Bond film Die Another Day. Het complex heeft gediend als filmlocatie.

In de tuin groeien meer dan een miljoen planten en ongeveer 5000 verschillende soorten. In de kassen worden biomen nagebootst. Een bioom is (in het kort) een verzameling van planten en dieren die gezamenlijk in een gebied leeft. Naast de planten leven er in de tuin ook insecten, vogels en hagedissen. In het Humid Tropics Biome wordt het tropisch regenwoud nagebootst van Zuid-Amerika, Maleisië en West-Afrika. De andere kas is het Warm Temperate Biome of Mediterranean Biome. Hier wordt het mediterreaan klimaat nagebootst met planten die oorspronkelijk uit Zuid-Afrika, Californië en het Middellands Zeegebied komen.

Daarnaast is er ook een educatief centrum waar tentoonstellingen worden gehouden en een bezoekerscentrum waar je onder meer planten, bloembollen en zaden kunt kopen.

Free Spirit Spheres in Canada (adults only accommodatie!)

Ga je naar Vancouver Island en zoek je nog een bijzondere overnachting? Vlakbij de kust kun je overnachten in de Free Spirit Spheres. Dit zijn grote bollen die door middel van stalen kabels tussen de bomen zijn gespannen. De ruimte binnen is niet groot, maar er staat een echt bed in en dat is alles wat je nodig hebt toch? Als de wind waait voel je de bol wel heen en weer bewegen, net alsof je op een boot bent. Word je snel zeeziek dan is dit misschien niet helemaal een geschikte accommodatie voor jou.

Er is geen sanitair in de bollen. Hiervoor moet je afdalen naar de grond via de touwladders waar je dan terecht kunt in een gedeelde en simpel compost toilet. Neem een zaklamp mee voor ’s nachts! Ongeveer 60 meter verderop is een wat groter sanitairgebouw.

Deze accommodatie is alleen geschikt voor volwassenen. Wegens veiligheidsredenen zijn kinderen hier niet toegestaan!

Wie is er wel eens in Cinque Terre of bij het Eden Project geweest? Wat vinden jullie van de Free Spirit Spheres?

Liefs, Patricia

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.