Moods Lifestyle
Travel

Moodspiration #4: Nieuw Zeeland, reisdagboeken en Italië

Moodspiration!

Een portie inspiratie om je in de juiste travelmood te brengen. Dit kan van alles zijn, maar het heeft altijd met reizen te maken. Accommodaties, interessante reisbestemmingen, nationale parken, excursies, mooie stranden, spectaculaire steden, indrukwekkende reisfotografie, nieuwe reisgadgets etc. De wereld is groot, er valt nog zo veel te ontdekken!

Moodspiration # 4

Deze week aandacht voor een megasnelle excursie in Nieuw-Zeeland, leuke reisdagboeken en de grootste grotten van Europa in Italië! Be inspired!

Jetboat Safari in Nieuw-Zeeland

Op het zuidereiland van Nieuw-Zeeland kun je in de omgeving van Queenstown verschillende excursies maken per jetboat. Met een jetboat vlieg je als het ware over het (ondiepe) water. Wij gingen destijds op pad met Dart River Safaris. Je bevind je in het prachtige Mount Aspiring National Park. De tour begint met een 4WD busrit naar het beginpunt van een half uur durende wandeling. Met de bus rij je door een dal met schitterend uitzicht (bij mooi weer!) op de besneeuwde bergtoppen van het Mount Aspiring National Park. Soms doorkruist de bus ook een laagstaande rivier. De gids vertelt een hoop over de omgeving. Verschillende scenes van de Lord of the Rings films zijn hier opgenomen.

De bus stopt bij een dicht oerbos waar je een wandeling maakt van ongeveer een half uur. Onderweg krijg je veel informatie over de flora en fauna. Door het bos loop je naar het startpunt van de jetboat safari. Daarna is het tijd voor actie!

Drijfvesten aan voor de veiligheid en dan stap je in de jetboat. Met een beetje mazzel zit je voorin (zoals wij!). Met een enorme snelheid scheer je over het ondiepe water van de Dart River. De adrenaline giert door je lijf en alsof de snelheid alleen nog niet genoeg is stunten ze ook nog eens met de jetboat door op het water een pirouette te maken van 360 graden! O ja en je hebt kans om nat te worden! Tijdens de rit word je telkens omgeven door overweldigende natuur. Op de meest bijzondere plekjes ligt de boot even stil, zodat je ook wat foto’s kunt maken.

Halverwege de tocht kun je van een menukaart eten bestellen. De bestuurder van de boot seint dit door naar het restaurant en aan het einde van de tocht (na een uur op het water) sta je weer aan land. Je loopt daarna naar het restaurant waar je eten direct geserveerd wordt. Echt een unieke ervaring en zeker een aanrader als je in Queenstown bent. De kosten zijn momenteel € 135.- per persoon. Voor meer informatie kun je kijken op de website van Dart River Safaris. Hieronder een filmpje. Kijk en geniet!

Reisdagboeken

Tijdens mijn reizen schrijf ik altijd alles op. Vooral als we echt een rondreis maken. Dan vind ik het fijn om een dagboek bij te houden met alles wat we meemaken en ontdekken. Er zijn natuurlijk ontzettend veel leuke notitieboekjes te koop, maar je hebt ook speciale notitieboekjes voor reizen of reisjournals. Hieronder laat ik jullie er een paar zien.

De eerste is de Scratch Map Travelogue. Vooral leuk als je een wereldreis gaat maken. Je kunt er al je aantekeningen in kwijt, er staat een checklist is en er zit van elk werelddeel een mooie scratch map in. Zo kun weg krassen waar je bent geweest op de wereld. Nu te verkrijgen voor € 19,95 bij Gadgethouse.

 

bron foto’s

Ook een hele leuke is dit Wild & Wolf Map A5 Wereld notitieboek. Voorzien van een handig elastiek en gelinieerde bladzijden. Verder geen poespas in het boekje, je hebt alle ruimte om je reisverhalen er in kwijt te kunnen! Te koop bij reisartikelen.nl voor € 11.95

Wild & Wolf A5 Wereld notitieboek

Wild & Wolf A5 Wereld notitieboek

bron foto

Een hele leuke voor kinderen is dit Hoe overleef ik zonder mijn vakantiedagboek. Kinderen kunnen hier van alles inschrijven gedurende de vakantie. Wat ze elke dag hebben gedaan, wat ze het leukste of het minst leuke vonden. Ook kunnen ze elke dag van de vakantie een cijfer geven.  Te koop bij bol.com voor € 10.95

bron foto’s

Grotten van Frasassi

Le Marche in Italië is nog steeds een beetje een onontdekt gebied, vooral het binnenland. Wij waren hier afgelopen zomer (midden in juli) en je ziet dan vrijwel geen toeristen! Wij verbleven helemaal in het zuiden van Le Marche. Er zijn daar een aantal kleinschalige campings met Nederlandse eigenaren. Als je al toeristen tegenkomt dan zijn het Nederlanders. Je komt hier niet voor de grootschalige camping met volop vertier. De toeristen die hier vakantie vieren komen vooral om te genieten van de mooie natuur, prachtige wandelmogelijkheden, schattige en sfeervolle dorpjes en de ontzettend vriendelijke en gastvrije inwoners.

Zodra je in het midden van Le Marche in de buurt van de Grotten van Frasassi komt dan wordt het al wat drukker. Zodra je bij de grotten zelf aankomt zie je opeens een enorm grote parkeerplaats vol met bussen, auto’s, heel veel souvenirskraampjes en eetkraampjes.  Dit is de topattractie van  Le Marche! Deze grotten behoren tot de grootste van Europa en zijn indrukwekkend groot en hoog. In één ruimte past zelfs de Dom van Milaan.

Op de parkeerplaats moet je in de rij staan om een kaartje te kopen. Er zijn een aantal rondleidingen in het Engels, Duits of Frans, maar vooral veel in het Italiaans. Wil je echt een rondleiding in het Engels en je hebt deze net gemist dan kan het zijn dat je twee of drie uur moet wachten tot de volgende rondleiding. Dit overkwam ons ook. Wij hebben daarom toch maar gekozen voor de Italiaanse rondleiding. Achteraf bleek dat je bij de ingang van de grot kunt kiezen voor een soort koptelefoon met Nederlandse vertaling. Heel handig!

Met het ticket wat je hebt gekocht heb je toegang tot de bussen die je naar de grot brengen. De grotten zijn pas in 1974 opengesteld voor publiek. In de grotten zijn goede wandelpaden aangelegd met af en toe een trap. Je legt lopend een afstand af van ongeveer 1,5 kilometer. De grot is ook best goed verlicht waardoor je alle bijzondere rotsformaties, stalactieten en stalagmieten prima kunt zien. Je loopt wel met een flinke groep mensen plus gids door de grotten en er zijn meerdere groepen tegelijk in de grot. Dit maakt wel dat het erg druk is.

Ben je iets avontuurlijker ingesteld dan is het leuk om te kiezen voor de blauwe of rode route door de grot. Je krijgt dan een helm op en gaat de minder begaande paden van de grot ontdekken!

Je mag trouwens niet filmen en geen foto’s maken in de grotten. Neem een warme vest of sjaal mee, want in deze grotten is het altijd maar 14 graden. Voor meer informatie en foto’s van de grotten zie deze website.

Wat vinden jullie van het filmpje van de jetboat? Zie je jezelf aan gaan?

Liefs Patricia

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.