Moods Lifestyle
Travel

Moodspiration #7: Disney Cruise, Inca Trail en Plitvice meren.

Moodspiration #7

Deze week aandacht voor cruisen met kinderen op de Disney Cruise, de Inca Trail in Peru en de Plitvice meren in Kroatië! Be inspired!

Wat is Moodspiration?

Een portie inspiratie om je in de juiste travelmood te brengen! Dit kan van alles zijn, maar het heeft altijd met reizen te maken. Accommodaties, interessante reisbestemmingen, nationale parken, excursies, mooie stranden, spectaculaire steden, indrukwekkende reisfotografie, nieuwe reisgadgets etc. De wereld is groot, er valt nog zo veel te ontdekken!

Disney Cruise

Een cruisevakantie met kinderen? Misschien niet voor iedereen weggelegd. Toch kan een cruisevakantie best geschikt zijn met kinderen. Helemaal als je gaat cruisen met de Disney Cruise Line. De magie van Disneyland op een cruiseschip. Wedden dat kinderen dit helemaal geweldig vinden?

Er is volop entertainment aan boord, voor jong en oud! Alle schepen van de Disney Cruise Line beschikken over heel veel faciliteiten. Er zijn speciale kinderclubs, minimaal drie zwembaden, winkels, 3D bioscoop, theater en nog veel meer! De cruiseschepen van Disney Cruise Line varen onder meer in de Caribbean, Midden-Amerika en Europa. Je vindt veel informatie op deze website. Hieronder een filmpje voor een eerste indruk:

Inca Trail – Peru

Een bezoek aan Macchu Picchu is een hoogtepunt op je reis door Peru. Om het helemaal bijzonder te maken kun je ook de wereldberoemde Inca Trail lopen! De Inca Trail begint in de Sacred Valley (Heilige Vallei) en eindigt bij de prachtige ruïnes van Maccu Picchu. De volledige route is circa 45 kilometer lang, maar je kunt ook kortere routes lopen. Het pad slingert over de bergen en gaat langs dichte bossen. Tijdens het wandelen kom je langs diverse belangrijke archealogische vindplaatsen.

Voor het bewandelen van de Inca Trail heb je wel een goede conditie nodig. Aangezien de wandeling door de bergen gaat heb je aardig wat hoogteverschillen en de hoogte (tot 4000 meter boven zeeniveau!) maakt de tocht lastiger voor mensen zonder goede conditie. Tevens loop je soms vlak langs afgronden. Je moet dus geen last hebben van hoogtevrees! De Inca Trail dien je ver van te voren te reserveren, minimaal vier tot zes maanden voor vertrek is aan te raden. Er mogen per dag maar een beperkt aantal mensen het pad op. De Inca Trail kun je via veel reisorganisaties in Nederland reserveren, veelal in combinatie met een schitterende rondreis door Peru. Meer info over de Inca Trail vind je hier.

Plitvice meren – Kroatië

Het prachtige National Park Plitvice is een sprookje om te bezoeken. Bij de ingang van het park (er zijn er twee!) kun je plattegronden krijgen met verschillende routes die je kunt volgen. Er zijn wandelingen van twee tot acht uur. Kies je voor de wandeling van acht uur dan zie je vrijwel het hele park. Er zijn veel hoogteverschillen in het park met steile paden en trappen. Voor mensen die niet zo goed ter been zijn is het wat lastiger om te wandelen in dit park.

Het is een adembenemend gebied vol met meren en ontelbare watervallen. Het water heeft een prachtige groenblauwe kleur en vanaf de wandelpaden kun je alles goed bekijken. In het park leven ook beren en wolven, alleen zul je deze dieren niet zo snel tegenkomen. Het is vaak erg druk in het park, vooral in de zomermaanden. Wil je dit park bezoeken, doe dit dan zo vroeg mogelijk in de ochtend, voordat de toeristenmassa verschijnt!

Zouden jullie het aandurven om met de kinderen een cruise te maken? Wie van jullie heeft wel eens de Inca Trail gelopen of gewandeld bij de Plitvice meren in Kroatië?

Liefs Patricia

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.