Moods Lifestyle
Travel

Moodspiration #6: Noorwegen, reisgadget, Montenegro

Moodspiration #6

Deze week aandacht voor één van de mooiste dorpjes van Noorwegen, een leuke reisgadget en een nog ongerepte bestemming, Montenegro! Be inspired!

Wat is Moodspiration?

Een portie inspiratie om je in de juiste travelmood te brengen! Dit kan van alles zijn, maar het heeft altijd met reizen te maken. Accommodaties, interessante reisbestemmingen, nationale parken, excursies, mooie stranden, spectaculaire steden, indrukwekkende reisfotografie, nieuwe reisgadgets etc. De wereld is groot, er valt nog zo veel te ontdekken!

Reine – Noorwegen

Eén van de mooiste dorpjes van Noorwegen is Reine. Een paar jaar geleden zijn we op vakantie geweest naar de Lofoten en Vesterålen. Dit is een eilandengroep voor de kust van Noord-Noorwegen. Zowel de Lofoten als de Vesterålen hebben prachtige natuur met steile bergpieken en kleine vissersdorpjes waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. Op de Lofoten kwamen we in het dorpje Reine terecht. Wat een fantastische ligging heeft dit dorp! Het ligt aan zee en is omringt door hoge steile bergen die uit zee oprijzen.

Het dorpje ligt op verschillende eilanden die met elkaar verbonden zijn door bruggen. Het is een echt vissersdorpje. Overal zie je kleine gekleurde vissersbootjes. Wil je hier overnachten dan huur je een rorbu. Dit zijn huisjes (op palen gebouwd) waar vroeger de vissers in leefden. Tegenwoordig kun je overal op de Lofoten en Vesterålen rorbuer huren.

Vanaf het dorp lopen verschillende wandelpaden de bergen in. Je moet wel een goede conditie hebben, want het zijn pittige wandelingen. Hoe hoger je komt hoe overweldigender de uitzichten over Reine en de omgeving! Werkelijk adembenemend!

Reisgadget

Via Gadgethouse zag ik een leuke mok voor je koffie of thee (of ander drankje). Het is de Day & Night Magic mok! De mok heeft een print van een wereldkaart en kan verkleuren. Als de mok koud is dan zie je de wereld in het donker, maar zodra je er een warme vloeistof ingiet verkleurt de print en wordt de print helder! Een erg leuke mok voor iedereen die van reizen houdt! Op dit moment te koop voor € 11.95 bij Gadgethouse. Wellicht een leuk kerstcadeautje voor alle reisfanaten onder ons?

bron foto’s

Montenegro

Dit Moodspiration artikel met een stukje over Montenegro stond al een tijdje gepland voor vandaag. Toevallig keek ik gisteravond op de televisie naar 3 op reis en was Chris Zegers ook in Montenegro!

Nog niet zo bekend als vakantieland, maar Montenegro heeft veel te bieden. Het ligt aan de Adriatische zee (tegenover Italië) en grenst onder meer aan Kroatië, Bosnië en Albanië. De hoofdstad van Montenegro is Podgorica.

Het landschap is gevarieerd. De kust is onderverdeeld in verschillende riviera’s met zand- en kiezelstranden. In het binnenland is het landschap erg bergachtig. Vele bergtoppen boven de 2000 meter met de hoogste berg, de Bobotov Kuk met een hoogte van 2522 meter. Deze berg ligt in het Durmitor massief in het noorden van Montenegro. Het Durmitor National Park bezit ook het diepste ravijn van Europa (en de één na diepste van de wereld!). Het Tara-ravijn met een diepte van 1300 meter. In het land vind je ook vele meren en prachtige oerbossen. Vooral in het nationaal park Biogradska Gora met bomen van wel 60 meter hoog.

Naast het vele natuurschoon heeft Montenegro ook mooie oude steden. Budva is een oud plaatsje aan de Adriatische zee en is omringd door middeleeuwse muren. Tegenwoordig wordt dit steeds meer een drukkere badplaats met grote hotels. Ook Kotor is een middeleeuwse stad. Deze ligt een een diepe inham van de Adriatische zee en grote cruiseschepen doen deze plaats ook aan. Je kunt hier heerlijk rondstruinen in de oude middeleeuwse straatjes. Deze stad is gebouwd tussen de 12e en 13e eeuw. Er is een grote kathedraal en er zijn tevens vele kerken te vinden.

Meer informatie over bezienswaardigheden, accommodaties en activiteiten kun je vinden op deze website.

Hieronder een kort prachtig timelapse filmpje van Montenegro:

Wie van jullie is er wel eens in Reine of Montenegro geweest?

Liefs, Patricia

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.