Moods Lifestyle
Travel

Moodspiration #2: Noorwegen, Kanaaleilanden en Australië

Moodspiration!

Een portie inspiratie om je in de juiste travelmood te brengen. Dit kan van alles zijn, maar het heeft altijd met reizen te maken. Accommodaties, interessante reisbestemmingen, nationale parken, excursies, mooie stranden, spectaculaire steden, indrukwekkende reisfotografie, nieuwe reisgadgets etc. De wereld is groot, er valt nog zo veel te ontdekken!

Moodspiration # 2

Deze week aandacht voor een bijzonder hotel in Noorwegen, het eilandje Sark en één van de mooiste stranden ter wereld; Whitehaven Beach! Be inspired!

Juvet Landscape hotel in Noorwegen

Altijd al eens in een bijzonder hotel willen slapen? Het Juvet Landscape hotel ligt in een prachtig natuurgebied vlakbij het plaatsje Valldal in het fjordengebied van Noorwegen. De negen unieke kamers liggen verspreid door het bos en hebben één of twee volledig glazen wanden. Alsof je midden in het bos slaapt! De inrichting is supermodern met veel hout, glas en beton. De kamers zijn zo gebouwd dat je niet bij een andere kamer naar binnen kunt kijken. Zo heb je volledige privacy. Er zijn geen gordijnen aanwezig wat in de zomer best lastig kan zijn, omdat het dan in Noorwegen nauwelijks donker wordt! Gelukkig kun je speciale slaapmaskers verkrijgen bij de receptie. Noorwegen is een duur land. Dit designhotel heeft dan ook designprijzen. Je betaalt 1450 NOK (Noorse kronen) per persoon per nacht voor een overnachting met ontbijt. Dit is omgerekend met de huidige koers ongeveer  € 173.- per persoon. Indien je meerdere nachten verblijft dan is het iets goedkoper, 1250 NOK per persoon per nacht. Dit komt op € 149.- per persoon. Indien gewenst kun je met de andere gasten dineren aan een lange tafel in een oude schuur voor € 60.- per persoon. Voor meer informatie kun je kijken op de website van het Juvet Landscape hotel.

Juvet Landscape Hotel

Bron

Sark

Mocht je ooit de Kanaaleilanden bezoeken vergeet dan ook niet een bezoekje te brengen aan het eilandje Sark. Het eiland heeft ongeveer 600 inwoners en doordat gemotoriseerd vervoer is verboden is het een heerlijk rustig eilandje om te vertoeven. Een aantal inwoners beschikt over een landbouwtractor die ze ook gebruiken als vervoermiddel. Je kunt je verplaatsen per paard en wagen, maar het leukste is om een fiets te huren. Zo kun je het hele eiland ontdekken. Een beetje conditie is wel nodig, want het eilandje is best heuvelachtig. Het eiland bestaat uit Big Sark en Little Sark en deze twee delen zijn met elkaar verbonden door La Coupée, een smalle weg met een diepe afgrond aan beide zijden! Er staan een paar gezellige hotelletjes op het eiland, dus je kunt hier ook overnachten. Veel mensen bezoeken Sark echter met een dagtocht vanuit het grotere eiland Guernsey. Meer informatie over Sark vind je op www.sark.co.uk.

Whitehaven Beach

Het mooiste strand waar ik tot nu toe ben geweest is Whitehaven Beach in Australië. Dit oogverblindende strand met wit poedersuikerzand ligt bij de Whitsundays aan de oostkust van Australië. Vanaf het plaatsje Airlie Beach, zijn de Whitsundays te bereiken. Airlie Beach is een gezellig druk toeristenoord met vele restaurants en bars. Ben je op zoek naar rust dan zul je het water op moeten! Vanuit Airlie Beach vertrekken vele dagtours en meerdaagse tours naar de vele eilandjes in zee. Wij maakten destijds een dagtour waarbij we Hill Inlet Lookout bezochten, even de tijd hadden op Whitehaven Beach en gingen snorkelen in Mantaray Bay. Eerst naar Tongue Bay waar we per dingy’s  aan land werden gebracht.  Onderweg kwamen we zelfs nog een walvis met baby tegen! Dan een korte wandeling de heuvel op en als beloning een ongelooflijk adembenemend uitzicht op Hill Inlet en Whitehaven Beach. Zonnebril aan te raden, het witte zand doet bijna pijn aan je ogen, zo verblindend mooi! Daarna wandelden we naar Whitehaven Beach waar we even heerlijk de tijd hadden om te zonnebaden en te zwemmen. Vervolgens terug naar de boot en naar Mantaray Bay waar we gingen snorkelen. Dit was werkelijk prachtig. Er zwommen ontzettend veel mooie tropische vissen. Mocht je ooit de oostkust van Australië bezoeken dan zijn de Whitsunday’s zeker een aanrader!

 

 Zien jullie jezelf al rondlopen op het prachtige Whitehaven Beach?

Liefs, Patricia

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.