Moods Lifestyle
saguaro national park
Travel

Moodspiration #24: Saguaro National Park

Moodspiration #24

Vandaag aandacht voor het Saguaro National Park in de Verenigde Staten. Be inspired!

Saguaro National Park – Verenigde Staten

Bij de Amerikaanse stad Tuscon, in de staat Arizona, ligt het Saguaro National Park. Het park ligt in de woestijn en is bekend om de reusachtige saguaro-cactussen. Deze enorme cactussen komen vooral voor in de Sonora woestijn.

Het park bestaat uit twee delen. Een gebied ten westen van de stad Tuscon  en een gedeelte aan de andere kant van de stad. Het gebied ten oosten van de stad, het Rincon Mountain District, ligt aan de voet van de Rincon Mountains. Een klein gedeelte van het park is bereikbaar per auto. Bij het Visitor Center kun je starten met de Cactus Forest Drive. Via deze weg rijd je door een gebied met veel grote saguaro-cactussen. Langs de weg zijn ook diverse wandelingen uitgezet. De wandelingen variëren van een korte hike van 400 meter tot een langere pittige hike van meer dan tien kilometer. Vraag bij het Visitor Center om meer informatie over deze wandelingen.

Het Tuscon Mountain District ligt ten westen van de stad. Ook in dit gedeelte kun je een mooie route door het park rijden of één van de vele wandelingen doen. Dit gedeelte is kleiner dan het gebied ten oosten van de stad. Hier vind je ook een visitor center waar je terecht kunt voor informatie over het park. Er zijn brochures en boeken te koop. In de periode oktober – april kun je met rangers op pad in het park. De temperatuur ligt dan meestal rond de 20 graden, zodat het niet te warm is om verschillende activiteiten te ondernemen. In de periode mei – september kan het gemakkelijk oplopen tot een temperatuur van 40 graden en dat is eigenlijk te warm om iets inspannend te gaan doen.

In het park zelf zijn geen overnachtingsmogelijkheden, maar in de omgeving kun je wel kamperen of verblijven in een motel of hotel.

Naast de imposante cactussen leven er nog veel meer planten in het park. In de droge tijd zie je niet veel van deze planten terug. Ze zijn zo aangepast aan het woestijnklimaat dat ze in de zomer eigenlijk in “slaap” zijn. Na het vallen van regen komen deze planten weer uit hun slaap en schieten er overal nieuwe groene blaadjes uit de grond.

In het park leven ook verschillende dieren. Veel daarvan zijn alleen ’s nachts actief in verband met de hitte gedurende de dag. Er leven onder meer puma’s, wasberen, coyote’s, vossen, vleermuizen en konijnen. Ook leven er diverse reptielen zoals slangen, hagedissen en schildpadden.

Kijk voor meer informatie over dit park op deze website. Hieronder een promotiefilmpje van het park:

Zijn jullie wel eens in het Saguaro National Park geweest?

Liefs, Patricia

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.