Moods Lifestyle
olympic national park
Travel

Moodspiration #21: Olympic National Park

Moodspiration #21

Vandaag aandacht voor het prachtige Olympic National Park in de staat Washington. Be inspired!

Olympic National Park – Verenigde Staten

Ten westen van Seattle, in de staat Washington, ligt het Olympic National Park. Het park ligt op een schiereiland, het Olympic Pensinsula, in het noordwesten van de Verenigde Staten. Vanaf de State Highway 1 die bijna helemaal om het park heen loopt gaan diverse toegangswegen het park in.

Olympic NP bestaat uit twee delen. De kuststrook en het binnenland. De kuststrook is een prachtig woest gebied waar water en wind flink hebben huisgehouden. Op veel plekken is de kust heel ruig met veel rotsen op het strand en in de zee. Boomstammen zijn op het strand gesmeten door de ruwe zee. Bij laagwater kun je de vele getijdenpoelen bewonderen met zeesterren, anemonen, kreeften etc. Er is een rijke flora en fauna.

Het binnenland heeft bergen en groene regenwouden. Sommige bomen zijn wel 90 meter hoog en hebben een omtrek van 7 meter! Op de bodem in de regenwouden groeien veel varens en mossen. Ook kun je verschillende watervallen bezoeken. De hoogste berg is Mount Olympus. Deze berg is circa 2400 meter hoog.

Er zijn verschillende wandelingen uitgezet in het park. Kaarten zijn te verkrijgen bij het Visitor Center in de plaats Port Angeles. De wandelingen variëren van een half uur tot lange dagwandelingen. Naast de rijke variatie aan planten kun je in dit park ook veel dieren spotten. De dieren die je onder meer kunt zien zijn otters, zeeleeuwen, wasberen, verschillende vogelsoorten en herten. Ook leeft in dit gebied de zwarte beer (die wil je misschien liever niet tegenkomen!).

In het park zijn diverse activiteiten mogelijk. Wandelen, paardrijden, kajakken, raften. Het kan allemaal. In de winter kun je in dit gebied ook langlaufen en skieën.

In en om het park vind je ook verschillende overnachtingsmogelijkheden. Van campings tot luxe hotels. Wil je meer informatie over het Olympic National Park? Kijk dan eens op deze website waar je veel informatie kunt vinden.

Kijk ook zeker eens naar dit prachtige filmpje. Er wordt niet in gesproken, je hoort alleen de geluiden van de natuur!

Ken jij het Olympic National Park al?

Liefs, Patricia

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.