Moods Lifestyle
Travel

Moodspiration #17: Tannishus in Denemarken en Cape Kidnappers in Nieuw-Zeeland

Moodspiration #17

Vandaag aandacht voor een handig overnachtingsadresje in het noorden van Denemarken en een vogelexcursie in Nieuw-Zeeland. Be inspired!

Tannishus – Denemarken

Ben je van plan om met de boot van Hirtshals in het noorden van Denemarken naar Noorwegen te varen en zoek je nog een overnachtingsadresje in de buurt van Hirtshals? Wij verbleven in Tannishus. Deze accommodatie ligt direct achter de duinen en is voorzien van verschillende soorten appartementen.

Tannishus

Tannishus appartementen nabij Hirtshals

Tannishus

Inrichting appartement Tannishus

Tannishus

Midden in de duinen gelegen

Tannishus

Je bent zo op het strand!

Een ideaal adresje voor een overnachting met kinderen. Netjes ingericht, goede bedden, keukentje en balkon of terras. Je loopt zo de duinen in en het brede zandstrand op. Tannishus beschikt over een restaurant, tennisvelden, speeltuinen en gratis parkeergelegenheid. Ook kun je een spelletje minigolf spelen of een bommetje maken in het binnenzwembad! De haven van Hirtshals ligt op tien minuten rijden.

Kijk voor meer informatie op de website van het hotel.

Cape Kidnappers – Napier, Nieuw Zeeland

Napier in Nieuw Zeeland is een leuk plaatsje voor een tussenstop op je reis door dit prachtige land. Het is bekend om de vele kleurrijke art deco gebouwen. Wij waren hier destijds vijf nachten en logeerden toen bij mijn tante. Zij regelde voor ons een mooie excursie naar de Jan van Genten kolonie bij Cape Kidnappers. Op Cape Kidnappers nestelen ongeveer 20.000 Jan van Genten. Deze mooie vogels leggen hun eieren in de maanden oktober en november op de rotsen. Na ongeveer zes weken worden de jongen geboren. Nadat de jongen zijn uitgevlogen komen ze na twee of drie jaar ook weer naar deze plek toe om eieren te leggen.

We moesten ons melden op het strand van Napier waar twee grote tractoren met aanhangers klaar stonden. Iedereen werd verdeeld over de grote aanhangers en met een grote groep toeristen gingen we op pad. De chauffeur van de tractor scheurde lekker door de branding en over de keien die hier en daar verspreid lagen op het strand. Hierdoor word je flink door elkaar gehusseld. Misschien iets minder fijn voor mensen die last hebben van hun rug! We reden een flink eind over het strand en ondertussen werd er wat verteld over de omgeving. Waar de tractoren niet meer verder konden moesten we eruit en vanaf hier liepen we helemaal naar de top van de heuvel. Een best pittige klim!

Terwijl we omhoog wandelden hadden we onderweg gezelschap van wat schaapjes en een geweldig uitzicht over de zee. Zodra je bij de top van de heuvel komt hoor je het lawaai van de vogels al. Niet veel later stonden we op een meter afstand van deze gigantische kolonie. Wow, wat een vogels. Best groot ook als je zo dichtbij staat. Duizenden vogels vliegen af en aan en vooral de landing is een grappig gezicht. Ze zijn een beetje onhandig en ploffen af en toe zo neer op de grond. Een maf gezicht. Zo veel vogels bij elkaar ruik je natuurlijk wel een beetje, maar daar raak je ook wel weer aan gewend. Uiteraard had ik weer de mazzel dat er een Jan van Gent precies op mijn jas moest schijten! En bedankt!

Na het bewonderen van deze vogels (en het schoonmaken van mijn jas) liepen we weer de heuvel af richting de tractoren die beneden op het strand stonden te wachten op ons. Je krijgt vooraf te horen hoe laat je weer beneden moet zijn, want de tractoren moeten weer op tijd terug zijn bij het beginpunt voordat het vloed begint te worden.

Wij hebben genoten van deze leuke excursie en raden wij zeker aan mocht je een paar dagen in Napier zijn.

Hieronder een kort (15 seconden) filmpje!

Ken jij deze excursie in Nieuw-Zeeland al?

Liefs, Patricia

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.