Moods Lifestyle
Travel

Moodspiration #16: Abel Tasman NP, Rauma Railway en Augrabies Falls NP

Moodspiration #16

Deze week aandacht voor het Abel Tasman National Park in Nieuw Zeeland, de Rauma Railway in Noorwegen en het Augrabies Falls National Park in Zuid-Afrika. Be inspired!

Abel Tasman National Park – Nieuw Zeeland

Ga je eindelijk die verre reis maken naar het wonderschone Nieuw Zeeland? Sla dan zeker niet het kleinste nationale park van het land over. Abel Tasman National Park is een waar paradijsje.

Dit park ligt in het noorden van het Zuidereiland op ongeveer twee uur rijden vanaf de plaats Nelson. Het park bestaat uit gouden zandstranden, heldere turquoise wateren, bossen en granieten rotsformaties. Er varen zee-taxi’s, bootjes die je van de ene mooie baai naar de andere, nog mooiere, baai brengen. Je kunt fantastische kajaktochten maken. Een tocht van een paar uur tot een paar dagen. Het park is ook bekend om de prachtige meerdaagse wandeltocht Abel Tasman Coast Track. Dit is een wandeling met een lengte van 60 kilometer langs de paradijselijke kust. Je wandelt door bossen, over stranden en bruggen. Je doet drie tot vijf dagen over de tocht en onderweg kun je op diverse campings langs de kust overnachten. Meer informatie over het park vind je op deze website.

Rauma Railway – Noorwegen

Een prachtige treinreis in Noorwegen is een ritje met de trein door het Raumadal. Het Raumadal is een spectaculair stukje Noorwegen. Een treinreis met de Rauma Railway laat je kennismaken met deze geweldige omgeving.

De Rauma Railway rijdt vier keer per dag van Dombås naar Åndalsnes en duurt circa één uur en 40 minuten. Je kunt de reis ook in omgekeerde volgorde maken, maar ik raad je aan om in Dombås te beginnen en te eindigen in Åndalsnes. Je begint dan in een wat breder dal en hoe dichter je bij Åndalsnes komt hoe hoger, smaller en ruiger het dal wordt. De steile bergpieken torenen boven je uit, vooral bij de Trollveggen, de beroemde rotswand.

Sit back, Relax,               Take it all in!

Het is aan te raden om vooraf een plekje te reserveren, vooral in de zomerperiode. De trein zelf is modern en heeft airco. In de zomer hoor je door de luidsprekers informatie over de omgeving. De trein heeft grote ramen met een panoramisch uitzicht op het verbluffende Noorse landschap.

Leuke weetjes over deze treinreis:

  • De trein overbrugt een hoogteverschil van 655 meter
  • De lengte van deze reis is 114 kilometer
  • De trein zoeft door zes tunnels
  • Je passeert 32 bruggen

Wil je meer informatie over deze treinreis of een plekje reserveren? Kijk dan op deze website. Hieronder een promotiefilmpje van de Rauma Railway. In het filmpje starten ze in Åndalsnes. Zoals eerder aangegeven raad ik aan om te beginnen in Dombås!

Augrabies Falls National Park – Zuid Afrika

Een wat kleiner nationaal park in Zuid Afrika is het Augrabies Falls National Park. Het ligt ongeveer 40 kilometer ten noordwesten van het plaatsje Kamakas. In het park liggen de Augrabies Falls. Het water van de Oranje rivier stroomt hier door een smal, 250 meter diep, ravijn en de waterval heeft een hoogte van 56 meter. In maart/april is de waterval op zijn grootst, omdat het water in de rivier dan op zijn hoogst staat. In deze maanden stroomt er wel 400 miljoen liter water per seconde door het ravijn. Dit zorgt ervoor dat de waterval de op zes na grootste waterval ter wereld is!

In de omgeving van de waterval kun je diverse wandelingen maken. Er zijn ter plaatse wandelkaarten te verkrijgen. In een ander deel van het park kun je ook safari’s maken. Het park heeft een oppervlakte van 13.600 hectare en het ligt in één van de droogste gebieden van Zuid Afrika. In het park leeft de bedreigde zwarte neushoorn. Deze zijn echter moeilijk te spotten. Je kunt onder meer ook springbokken, klipdassen, groene meerkatten, zebra’s en de aardwolf tegenkomen. Kijk op deze website voor meer informatie over dit park.

Ken jij het Augrabies Falls NP al? Heb jij al een kajaktocht gemaakt in het Abel Tasman NP of een ritje met de Rauma Railway?

Liefs, Patricia

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.