Moods Lifestyle
Travel

Moodspiration #14: Aareschlucht, Jökulsárlon en Triglav NP

Moodspiration #14

Vandaag aandacht voor verschillende bezienswaardigheden. De Aareschlucht in Zwitserland, het Jökulsárlon gletsjermeer in IJsland en het mooie Triglav Nationaal Park in SLovenië. Be inspired!

Aareschlucht – Zwitserland

Vlakbij de plaats Meiringen in Berner Oberland, Zwitserland, ligt de indrukwekkende Aareschlucht. Dit is een kloof die is uitgesleten door de Aare rivier.

Je kunt een gemakkelijk wandelpad volgen langs de rivier in de kloof. Het pad loopt langs de wanden van de steile kloof. Je loopt op rotspaden en over houten planken die zijn vastgemaakt aan de rotsen. De lengte van de kloof is circa 1400 meter en het hoogste gedeelte van de kloof is circa 200 meter boven de rivier. Het is een leuke korte wandeling en de rotswanden liggen op sommige plekken maar één meter van elkaar. Het is altijd vochtig en als je onder de rotsen en uitgehakte tunnels loopt krijg je soms wat verfrissende spetters in je nek!

Je hebt twee ingangen en je kunt de kloof heen en terug lopen, maar ook heen door de kloof en terug door een bos of je kunt met een treintje terug. De entreekosten zijn op dit moment CHF 8.50 per persoon voor volwassenen, CHF 5.- voor kinderen van 6 tot 16 jaar en voor kinderen tot 6 jaar is de toegang gratis. Kijk voor meer info op deze website en wil je alvast zien wat je te wachten staat kijk dan zeker even het volgende filmpje:

Jökulsárlon – IJsland

Het noorderlijk gelegen IJsland is een prachtige en bijzondere bestemming. Wanneer je vanaf Reykjavik de rondweg om het eiland volgt (wegnummer 1) kom je langs veel bezienswaardigheden en spectaculaire natuurverschijnselen. Zo kom je ook langs het mooie gletsjermeer Jökulsárlon. Dit meer ligt ten zuiden van de grote Vatnajökullgletsjer. Het meer ligt ongeveer halverwege tussen de twee plaatsen Skaftafell en Höfn.

Het meer is het grootste en bekendste meer van IJsland. Het heeft een diepte van circa 200 meter en in het meer drijven vele ijsbergen in witte en lichtblauwe kleuren. Sommigen zijn grijs/zwart door onder andere vulkanisch stof wat is neergedaald op de ijsbergen.

Met een excursie op een amfibievoertuig kun je de ijsschotsen goed van dichtbij bewonderen. Je rijdt eerst een stuk over land en vervolgens gaat het voertuig het water in. Dan vaar je verder over het meer. De tocht duurt ongeveer 40 minuten en kan vanaf eind april tot eind november uitgevoerd worden. Ook kun je de ijsbergen zien vanaf de rondweg, de stranden van het meer en de wandelpaden.

Bij dit meer zijn ook verschillende opnames gemaakt voor films als James Bond en Lara Croft.

Bekijk ook even de prachtige beelden van onderstaand filmpje. Gemaakt door een reisorganisatie in IJsland. Je ziet hier ook het amfibievoertuig in het meer. De dame presenteert in het Engels met een leuk IJslands accent!

Triglav Nationaal Park – Slovenië

Het prachtige Triglav Nationaal Park is het enige park van Slovenië. Het park is vernoemd naar de hoogste berg van het park, de Triglav, met een hoogte van 2864 meter.

Het park ligt in het noordwesten van Slovenië en grenst aan Oostenrijk en Italië. Het beroemde plaatsje Bled ligt ten oosten van dit park. Het park is ongeveer 880 vierkante meter groot en bestaat uit hoge bergen, rivieren, kloven, veel bossen en gletsjermeren. In dit gebied leven onder meer lynxen, herten, reptielen en vele vogelsoorten. Ook de bruine beer bezoekt dit park regelmatig!

In het park zijn enkele wandelroutes uitgezet. Informatie en kaarten zijn te verkrijgen bij de informatiepunten in en om het park. Wil je meer informatie over dit park dan kun je terecht op de officiële website van het Triglav Nationaal Park.

Zijn jullie wel eens in één van bovengenoemde plaatsen geweest? Wat vonden jullie er van?

Liefs, Patricia

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Ellen
  16 februari 2015 at 11:04

  Hi Patries.
  Van de zomer gaan wij op vakantie naar Slovenie en verblijven vlakbij het Triglav. Mocht je nog meer leuke tips hebben 😉
  Groetjes
  El

  • Reply
   Patricia
   16 februari 2015 at 11:30

   Hoi El,
   Oh heerlijk, wat een fijn vooruitzicht! Slovenië heeft echt prachtige natuur. Op de website http://www.slovenija.nl kun je heel veel info vinden (per regio).
   Veel plezier met voorbereiden alvast!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.