Moods Lifestyle
komodo
Travel

Moodspiration #13: Komodo en Great Smoky Mountains NP

Moodspiration #13

Vandaag aandacht voor het eilandje Komodo in Indonesië en de Great Smoky Mountains in de Verenigde Staten. Be inspired!

Komodo – Indonesië

Wij hebben thuis een doornstaartagaam in een mooi terrarium. Een schattig (vinden wij!) klein hagedisje die ongeveer 28 centimeter groot kan worden. Ik vind hagedissen echt leuke en erg mooie beesten, een soort minidinosaurussen! Ooit zou ik nog wel eens in het echt de komodovaraan willen zien. Dan moet ik naar het Komodo National Park in Indonesië!

De komodovaraan kan wel drie meter lang worden en is daarmee de grootste hagedis van de wereld. Hij leeft op het eiland Komodo in het zuidoostelijke deel van Indonesië. Het eiland is onderdeel van het Komodo National Park samen met nog twee andere grotere eilanden (Rinca en Padar) en heel veel kleine eilandjes. Het park staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Dit vooral ter bescherming van  de komodovaraan. Het eiland Komodo is circa 400 vierkante kilometer groot en er leven ongeveer 2000 inwoners.

Verschillende reisorganisaties bieden drie of vierdaagse arrangementen aan waarbij je verschillende eilanden bezoekt, wandelingen maakt onder begeleiding van een gids, snorkelt en zo de mooie onderwaterwereld kunt bewonderen en uiteraard ga je op zoek naar de machtige komodovaraan. Naast deze mega hagedis kun je ook apen, waterbuffels, wilde paarden, herten en vogels zien. Slapen doe je op de boot, kabbelend op het water en ’s nachts genieten van de sterrenhemel!

Check dit filmpje. Echt prachtig!

Great Smoky Mountains National Park – Verenigde Staten

De Great Smoky Mountains liggen op de grens van de staten Tennessee en North Carolina. Ze vormen een onderdeel van de 2700 kilometer lange Appalachian Mountains, één van de oudste bergketens ter wereld, circa 900 miljoen jaar oud!

Het park bestaat uit heel veel bergen, heuvels, bossen, diepe valleien en rivieren. Het park komt aan zijn naam door de Cherokee Indianen (de oorspronkelijke bewoners) die dit gebied “Shaconage” noemden. Dit betekent “de plaats van de blauwe rook”. De nevel die hier vaak hangt wordt gevormd door de waterdamp die wordt afgescheiden door de dichte bossen in de bergen en valleien.

Het park is één van de meest gevarieerde ecosystemen ter wereld. Er zijn wel 4000 plantensoorten, 130 boomsoorten, 65 soorten zoogdieren en 230 vogelsoorten. Daarnaast leven er ook nog vele reptielen. In het park leven onder meer elanden, vossen, wasberen, coyotes, wilde zwijnen en de bruine beer. Er zijn verschillende wandelingen die je kunt maken. Ook lopen er vele wegen door het park die schitterende vergezichten bieden.

Vooral in het voorjaar en najaar is het park op zijn mooist. De Indian Summer kleurt de bossen in allerlei prachtige kleuren rood en rond de maand april staan de vele bloemen in bloei waardoor er een geweldig mooi kleurenpalet ontstaat! Meer info over het park vind je op deze website.

Ook staat er heel veel informatie op de website van SmokyMountains.com. Je vindt er informatie over het park zelf, accommodaties, bezienswaardigheden en nog veel meer!

Heb jij de Great Smoky Mountains wel eens bezocht of de komodovaraan op het eiland Komodo?

Liefs, Patricia

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.