Moods Lifestyle
Travel

Moodspiration #12: Sossusvlei en Moeraki Boulders

Moodspiration #12

Vandaag aandacht voor de prachtige Sossusvlei in Namibië en de mysterieuze Moeraki Boulders in Nieuw-Zeeland. Be inspired!

Sossusvlei – Namibië

Eén van de meest bekende bezienswaardigheden van Namibië is de Sossusvlei. De beroemde zandduinen liggen midden in de Namib woestijn in het Namib-Naukluft National Park. Vooral bij zonsopkomst worden de kleuren van de duinen intens rood.

De meeste reizigers wagen zich aan een klim naar de top van één van de duinen. Het kan een zware wandeling zijn door het zand en de hitte, maar het uitzicht is het zeker waard. Bij de parkeerplaats van de Sossusvlei zijn enkele picknickplaatsen. Vanaf hier liggen aan de noordkant twee duinen, de Big Daddy en de Big Mama. Achter de duinen ligt een groot meer. Dit grote meer kun je alleen goed bekijken als je één van de twee duinen beklimt.

In het park ligt ook de Deadvlei, een opgedroogd meer met boomstronken die de lucht in steken. Het is een bijzonder en een beetje een surrealistisch landschap. Veel reizigers brengen ook een bezoek aan Duin 45, een 80 meter hoge duin met een magnifiek uitzicht over het Namib-Naukluft National Park.

Moeraki Boulders – Nieuw-Zeeland

In Nieuw-Zeeland, op het Zuidereiland, liggen ten noorden van Dunedin de Moeraki Boulders. Op een stuk strand van ongeveer 50 meter lang liggen verspreid in het zand enorme ronde stenen. Een aantal zijn kapot zodat je de binnenkant van de stenen kunt zien. Deze ronde stenen zijn miljoenen jaren geleden ontstaan door erosie. Sommige stenen hebben een diameter van wel twee á drie meter!

Moeraki Boulders in Nieuw-Zeeland

Moeraki Boulders in Nieuw-Zeeland

De Maori’ s (oorspronkelijke bewoners van Nieuw-Zeeland) hebben hun eigen verklaring. Een legende zegt dat de stenen voedselmanden waren die door hun voorouders werden meegenomen in een enorme kano tijdens hun reizen over zee. Deze is toen verongelukt en de voedselmanden zijn aangespoeld op het strand waarna ze versteenden.

Moeraki 2

Vanaf de parkeerplaats loop je zo het strand op en kun je tussen deze aparte stenen rondwandelen. In verband met het regenachtige weer toen wij er waren hebben we er maar kort rondgelopen. Als het zonnig is dan kun je een mooie strandwandeling maken.

Ben jij wel eens in de Sossusvlei geweest in Namibië of in Nieuw-Zeeland bij de bijzondere Moeraki Boulders?

Liefs Patricia

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.