Moods Lifestyle
parga in griekenland
Travel

Moodspiration #10: Parga en Denali National Park

Moodspiration #10

Deze week aandacht voor het pittoreske plaatsje Parga in Griekenland en het Denali National Park in Alaska. Be inspired!

Parga

De meeste reizigers die Griekenland aandoen gaan naar één van de vele bekende eilanden zoals Kreta, Corfu, Kos, Zakynthos, Lefkas etc. Wil je een keer het vaste land van Griekenland bezoeken dan is het pittoreske plaatsje Parga een echte aanrader!

Parga ligt aan de noordwest kust van Griekenland aan de Ionische zee. Je vliegt aan op Preveza. Parga heeft een schilderachtige ligging in een baai en is tegen een heuvel gebouwd. Het is vooral leuk om lekker te slenteren door de smalle straatjes met kleine winkeltjes. Daarna kun je heerlijk bijkomen op één van de vele terrasjes. Overdag kan het erg druk zijn door dagjesmensen die Parga bezoeken vanuit één van de eilanden in de buurt zoals Lefkas en Corfu. ’s Avonds is het al een stuk rustiger, maar nog steeds erg gezellig.

Parga

Het mooie Valtos Beach bij Parga

bron foto

Parga heeft een aantal mooie stranden waaronder Valtos Beach. De zee is helder en het achterland is heel groen. Er zijn vanuit Parga ook verschillende uitstapjes te maken waaronder naar de Zagoria streek in het bergachtige binnenland. Hier vind je authentieke dorpjes en de mooie Vikos kloof.

De toeristische invloeden zijn wel steeds meer aanwezig, maar toch blijft het een gemoedelijke en sfeervolle plek om je vakantie te vieren.

Denali National Park – Alaska

Vrijwel alle rondreizen door Alaska doen Denali National Park aan. Het meest bekende en populairste park van Alaska. De hoogste berg van de Verenigde Staten ligt in dit park. Lang geleden hebben de Athabasca indianen deze berg van 6194 meter hoog de naam Denali (“de Grote”) gegeven, maar officieel heet deze berg de Mount McKinley. Vernoemd naar de 25e president van de Verenigde Staten, William McKinley.

Het Denali National Park is een geweldig grote uitgestrekte wildernis. Er komen in dit park veel wilde dieren voor waaronder lynxen, vossen, bevers, elanden, kariboes en beren (zwarte beren en Grizzly beren). In het park kun je de Park Road volgen. Je kunt deze met eigen auto of camper een klein gedeelte van deze weg rijden. Wil je verder het park in dan zul je gebruik moeten maken van de shuttlebussen of tourbussen. Met een tourbus kun je een halfdaagse tour maken door het park of een tour van een hele dag. Wil je meer informatie over het Denali National Park klik dan hier.

Kennen jullie Parga in Griekenland al en wie van jullie is wel eens in Denali National Park geweest?

Liefs, Patricia

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.