Moods Lifestyle
Travel

Moodspiration #1

Moodspiration!

Een portie inspiratie om je in de juiste travelmood te brengen. Dit kan van alles zijn, maar het heeft altijd met reizen te maken. Accommodaties, bestemmingen, nationale parken, excursies, mooie stranden, spectaculaire steden, indrukwekkende reisfotografie, interessante reisgadgets etc. De wereld is groot, er valt nog zo veel te ontdekken!

Moodspiration # 1

Deze week aandacht voor een jungle lodge in Costa Rica, een excursie per vliegtuig over de Bungle Bungles in Australië en de Salar de Uyuni in Bolivia! Be inspired!

Tipi Jungla Ecolodge in Costa Rica

Costa Rica staat al enorm lang op mijn wish list. Ik zou heel graag nog eens rondreizen in dit prachtige land vol flora en fauna.  Met de kinderen op ontdekkingstocht en onze ogen uitkijken naar de overweldigende natuur en de vele wilde dieren, de stranden, vulkanen, regenwouden etc. Mochten we er in de toekomst ooit heen gaan dan heb ik al een aantal mooie overnachtingsadresjes op het oog. De Tipi Jungla Ecolodge is er één van.

Tipi Jungla Lodge biedt een prachtige slaapplek midden in de jungle van Costa Rica. De accommodatie ligt tussen Quepos en Dominical op circa drie kilometer afstand van het strand. Je overnacht in geweldig leuke en sfeervolle tipi’s die midden tussen de bomen staan, je slaapt te midden van het regenwoud en ’s nachts hoor je dierengeluiden. Je hebt grote kans om vanuit je tipi verschillende diersoorten te spotten, zoals luiaards, kleurrijke kikkertjes, apen, vogels en meer! Tipi Jungla is een ecolodge en de eigenaren zijn dan ook zeer milieubewust bezig. De meubels in de tipi’s zijn door de eigenaar zelf gemaakt van resthout. De meubels hebben hierdoor een rustieke uitstraling. In de tipi’s is geen airconditioning aanwezig en ook geen televisie. De douches hebben enkel koud water. Het afval wordt gerecycled en ze werken met zonne-energie.  In de omgeving kun je veel verschillende activiteiten ondernemen. Je kunt er onder meer paardrijden en raften en er zijn diverse mooie verlaten strandjes in de buurt. Op drie kwartier rijden ligt het nationale park Manuel Antonio. Een uniek overnachtingsadresje in Costa Rica! Voor meer informatie zie de website van Tipi Jungla Lodge.

Excursie Bungle Bungles in Australië

Tijdens onze rondreis door Australië kwamen we ook langs het plaatsje Kununurra in Western Australia. In de directe omgeving heb je een paar mooie bezienswaardigheden zoals Lake Kununurra met de rotsformatie Sleeping Buddha en het Mirima Hidden Valley National Park. De bijzondere rotsformaties van de Bungle Bungles in het Purnululu National Park liggen iets verder weg en zijn wat moeilijker bereikbaar. Je kunt hier alleen per vliegtuig komen of per 4WD over een lange onverharde weg. Indien je niet zo veel tijd hebt en toch een blik wilt werpen op de spectaculaire rotsformaties van de Bungle Bungles kun je vanuit Kununurra diverse scenic flights boeken.

Ik vloog destijds met Alligator Airways (love the name!). Met een heel klein vliegtuigje waar je met z’n vijven in past vlogen we een twee uur durende route over dit immense gebied. Je vliegt eerst over Lake Argyle, een enorm groot meer en over afgelegen boerderijen met stukken land zo groot als Nederland (!). Vervolgens zie je in de verte de eerste rotsformaties van de Bungle Bungles opdoemen. Het is heel bijzonder om al die aparte rotsformaties bij elkaar te zien. De piloot vliegt een tijdje over de rotsformaties heen, zodat je goed zicht hebt. Soms landen ze ook eventjes om iemand op te pikken die mee terug vliegt vanuit het park naar Kununurra. Op de terugweg vlieg je weer over de enorme uitgestrektheid van het land en ook over één van de grootste diamandmijnen ter wereld, de Lake Argyle Diamond Mine.

Zoals ik al aangaf vloog ik destijds met Alligator Airways. Deze maatschappij is in 2012 in opspraak geraakt vanwege veiligheidsproblemen. Ze hebben al regelmatig een vliegverbod opgelegd gekregen van de overheid. Gelukkig zijn er meerdere maatschappijen die dit soort excursies aanbieden. Neem maar eens een kijkje op de website van Avi Air en Kimberley Air Tours.

Salar de Uyuni in Bolivia

Salar de Uyuni is een immens grote zoutvlakte (de één na grootste van de wereld) in het zuidwesten van Bolivia. De zoutvlakte, met een oppervlakte van bijna 11.000 vierkante kilometer, wordt omgeven door vulkanen en ligt op een hoogte van 3700 meter. Salar de Uyuni is een belangrijke toeristische trekpleister in Bolivia en er worden ter plaatse vanuit Uyuni en Tupiza diverse (meerdaagse) tours aangeboden. Per jeep bezoek je deze zoutvlakte en er worden ook eilanden bezocht. Dit zijn rotsen die boven de zoutvlakte uitsteken. Op de eilanden groeien cactussen die soms wel een hoogte van 12 meter bereiken! Neem vooral je fotocamera mee, want je kunt hier schitterende foto’s maken van het landschap. Veel toeristen maken hier ook de zogenaamde trucage-foto’s waarbij je werkt met perspectieven! Mocht je ooit Bolivia bezoeken dan is de Salar de Uyuni zeker een hoogtepunt in je reis!

Ik ben benieuwd naar jullie reacties. Lijkt het jullie wat om te slapen in een tipi in Costa Rica? Wie van jullie heeft de Salar de Uyuni en/of de Bungle Bungles al in levende lijve mogen aanschouwen?

Liefs, Patricia

 

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  beautybloglaura
  3 november 2014 at 12:53

  Super leuk artikel! xx

  • Reply
   Patricia
   3 november 2014 at 12:57

   Dank je wel Laura, fijn om te horen!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.